Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

‘Hak ettiğimiz önemi görmüyoruz’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu sahipleri ve çalışanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Vali Ali Kolat’ı ziyaret etti. Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, “Basın ve yayın sektörü ne yazık ki hem ilimizde, hem de ülke genelinde hakettiği önemi ve ilgiyi göremiyor” dedi.‘GÜZEL BİR ORTAM VAR’
Basın çalışanlarını bir bir tebrik eden Vali Kolat, “Biliyorsunuz 1961 Anayasası basın anlamında çok büyük özgürlükler getirdi. Ve çalışan gazeteciler için de büyük haklar getirdi. 10 Ocak bu gelişmelerden sonra Gazeteciler Günü olarak anılmaya başlandı. Yani patronla çalışanlar arasından doğan çekişmeden doğan bir gün.  Ama şimdi görüyoruz ki çalışanlar da çalıştıranlarda güzel bir ortam içerisinde bir aradayız. Bu günün anlamı gerçekten de büyük. Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Haber alma, haber yayma özgürlüğü,  düşünce özgürlüğüyle inanç özgürlüğüyle iç içedir. Bu anlamda gazetecilerin rahat çalışabilecek ortamı sağlanması ve temin edilmesi gerekir.  Biz de basın yönünden gerçekten de şanslıyız.

‘BASINIMIZA DESTEK VERİYORUZ’
Gazetelerimiz son derece okunacak şekildi.  Kamu kurum ve kuruluşlarıyla da iyi diyalog içerisindeler. Bunun dışında biliyorsunuz Basın Ahlak Yasası var. Kişilerin hakları, özgürlükleri onlarda güvence altındadır. Basın önemli bir güçtür. Dolayısıyla basının bu konularda çok dikkatli olması gerekiyor. Şu  anda son derece mutluyuz. Kamu kuruluşları olarak, Valilik olarak her türlü desteği veriyoruz. Arkadaşlarımızın gideceği yerlere araç tahsis ediyoruz.  Destek veriyoruz, yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla bu günde birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

‘KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ’
Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin ise şöyle konuştu; “Basın yöneten ile yönetilenler arasında bir köprü vazifesi görerek, üstün bir hizmeti yerine getiriyor. Basın ve yayın sektörü ne yazık ki hem ilimizde, hem de ülke genelinde hakettiği önemi ve ilgiyi göremiyor.  Kırıkkale basını bir çok imkansızlıklara ve sıkıntılara rağmen bünyesinde sürekli olarak yenilikler ve yatırımlar yaparak kendini geliştirmenin gayreti ve çabası içerisinde bulunmaktadır.  Kırıkkale’de 13 gazete ve 6 radyo bulunmaktadır. Gazetelerin ve radyoların  değişik departmanlarında 150 ila 200 kişi istihdam edilmektedir . Yerel basın, geniş kitlelere seslenebilme ve bu kitlelerin seslerini duyurabilmeleri açısından önemli bir iletişim aracıdır.

‘DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU’
Bu temel unsur bütünüyle yerel gazetecilikte bulunmaktadır. Popüler kültürün temelini oluşturan kurumda yine yerel medyadır. Kitlelere dönük gazetecilik anlayışının birebir yansıması olan yerel gazeteler, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Aynı zamanda yerel medya, yaygın medyanın ayaklarıdır. Yerel medya demokrasinin atar damarıdır. Demokrasinin köklü olarak yerleşmesinin tek yolu da, yerel medyanın güçlü olmasından geçer. Bu bağlamda demokrasinin yaygınlaşması, yine yerel medyanın gücü oranında gerçekleşebilecektir. Bunun için belirli zamanlarda yerel ve ulusal medya ve diğer paydaşları, bir araya gelerek yeni gelişmeler ve değişimler hakkında zaman zaman bilgilenmek ihtiyacını hissetmektedir.

‘DAİMA HALKIN SESİ OLDUK’
Bu durum ise toplumun her kesiminde medyaya karşı güveni arttıracak ve kendilerinin doğru bilgilendirildiği inancı oluşacaktır. Bunu gerçekleştirecek olan kişiler ise kuşkusuz yerel medya mensuplarıdır. Böyle bir gazetecilik anlayışı, gazetelerin seslendikleri kitlelerinde dünyayı, yaşadıkları çevreyi, bu çevredeki gelişim ve değişimleri kavrama, onları anlama potansiyellerini nitelikli olarak yükseltecektir. Yerel medya yatırımlara öncülük ettiği gibi daima halkın da sesi olmuştur. Maalesef dünyada yerel medyaya çok önem verildiği halde, ülkemizde yerel medyamız hak ettiği ilgiyi ve  desteği görmemektedir. Bundan sonrada okuyucularımaza daha iyi ve daha sağlıklı koşullarda en güzel şekilde hizmet verebilmeyi umuyor ve ‘10 ocak çalışan gazeteciler günü’nü kutluyorum. Meslektaşlarımıza görevlerinde üstün başarılar diliyorum”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
mehmet
mehmet
12 Ocak 2014 16:45

iktidar yanlısı olmadan, gördüklerinizi ve bildiklerinizi yazarsanız hakettiğiniz önemi görürsünüz. bu günkü halinizle asla…

Başa dön tuşu