Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Hedef 2 milyon ziyaretçi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de bir süre önce Tarihi Çeşnigir Köprüsü çevresinde başlatılan Çeşnigir Kanyonu, Yeşilvadi Projesi, Oba Köyü, 21 KM uzunluğundaki bisiklet ve yürüyüş yolu ile Millet Bahçesine dönüştürülecek olan Celal Bayar Parkı ile Kırıkkale’ye yıllık 2 milyon ziyaretçinin çekilmesi hedefleniyor. Diğer taraftan yeni alanlarda kurulacak pazarlarda satışa sunulacak 21 ürünün paketlemesinin de başladığı belirtildi.

 

PROJELER 4 KOLDAN İLERLİYOR

Genç bir Cumhuriyet şehri olan Kırıkkale’nin ekonomisinin daha da canlanması için Kırıkkale Valiliğinin başlattığı çalışmalar hızla ilerliyor. Başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla diğer bir anlamda Kırıkkale’nin yıllardır özlemini çektiği Yeşilvadi Projesi hayat bulmuş olacak. Vali Yunus Sezer’in göreve başlamasıyla birlikte atılan adımlar meyvesini vermeye başlarken, bir taraftan Çeşnigir Kanyonu projesi, diğer taraftan Oba Köy Projesi, 21 KM’lik Türkiye’nin en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu projesi  ile Celal Bayar Parkının Millet Bahçesine dönüştürülmesi projeleri 4 koldan ilerliyor. Projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kırıkkale şehir ekonomisinin de bu çalışmalardan pay alması bekleniyor.

 

240 ÇİFTÇİ İLE SÖZLEŞME

Çeşnigir Kanyonu, Yeşilvadi, Oba köy, 21 KM’lik bisiklet ve yürüyüş yolunun hızla ilerlediğini belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Bu alanlarımızda çeşitli satış stantlarımız olacak. Şuanda Kırıkkale’de yetiştirilen 21 tane ürünün paketlenmesini başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda 240 tane çiftçimiz ile sözleşme imzaladık. Çiftçilerimiz ürün yetiştirecek, ürünleri alınıp paketlenecek ve satış stantlarımızda yerini alacak. Hem çiftçimiz kazanacak, hem de Kırıkkale ekonomisi kazanacak. Bunların dışında istiyorum ki Kırıkkale’nin tarihini, kültürünü yansıtacak diğer mesleklerin de yapacakları ürünlerle pazarda yerini alması. Bu projelerimiz hayata geçtikten sonra Kırıkkale’ye şehir dışından 2 milyon ziyaretçinin gelmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

 

İNSANLAR GÖRSELLİĞE ÖNEM VERİYOR

Kaybolmaya yüz tutmuş meslek sektörü temsilcilerine tavsiyelerde bulunan Vali Sezer “Kendimizi geliştirmemiz lazım. Ürünleri daha dekoratif bir hale getirmemiz gerekiyor. Artık anneden-babadan kalan devir bitti. Günümüzde insanlar artık görselliğe önem veriyor. Bizim geleneksel sanatlarımızı bu görsellikle buluşturarak yeni nesle sunmamız gerekiyor. Bunu sağlamalıyız ki ürünler daha fazla rağbet görsün bu meslekler ölmesin. Bu ürünlerin görselliği konusunda üniversite güzel sanatlar bölümü ile bir çalışma yapılabilir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x