Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Hiçyılmaz vefatının 83’üncü yılında anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKE Fabrikalarına arazilerini bağışlayarak Kırıkkale’nin şehir olmasına büyük katkısı bulunan Hüseyin Kahya Hiçyılmaz vefatının 83’üncü yılında Kırıkkale’de isminin verildiği parkta düzenlenen etkinlikle anıldı.

 

DEDEMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Hüseyin Kahya Parkı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulu öğrencisi tarafından Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’a yazılan şiir okundu. Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulu tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi yapıldı. Şiir ve tiyatro gösterisinin ardından Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın büyük oğlundan olan torunu Hamide Hiçyılmaz Ataman yaptığı konuşmada, “Hüseyin Kahya dedemiz sadece bizim değil, Kırıkkale ve tüm Türkiye’nin dedesidir.53 yıllık ömründe halkına hizmet etmek isteyen dedemiz, MKE’nin Kırıkkale’de kurulmasına yardımcı olmuş ve ortaklık teklifine ‘Devletle ortak olmam yeter ki ülkemiz gelişsin’ demiş ve dedemizle gurur duyuyoruz. Devletimiz yaptığı hizmetlerden dolayı dedemizi taktir etmiştir” dedi.

 

BİR ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE KATKI SAĞLADI

“İnsanlar aş, iş buldu ve hala binlerce insan bu fabrikalardan ekmek yemektedir. Hüseyin Kahya’nin ailesi olarak tek isteğimiz bu fabrikaların daha da donanımlı hale gelmesi. Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Danacı’ya bizi bu günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.  Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ise yaptığı konuşmada, “İnsanoğlu bu devirde ikinci evi nasıl alırım, arazilerimin sayısını nasıl arttırabilirim derdine düşmüşken, Hüseyin Kahya dedemiz Makine Kimya endüstri Kurumu’nun yapılması için arazilerini bağışlamıştır. Sadece bir bölgenin değil, bir ülkenin kaderini değiştirmeye katkı sağlamıştır. Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın ailesine teşekkür etmek istiyorum anma törenini devam ettirdikleri için” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ YAPMIŞTIR

Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, burada yaptığı konuşmada, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın Kurtuluş Savaşı’ndan yeni çıkmış yorgun bir milletin yeniden kalkınması ve silah sanayinde kendi üretimini yapmasına vesile olmuş çok önemli isimlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın Kırıkkale’nin kuruluşuna önder olan bir kişi olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Osman Akbaş, “Türkiye’nin savunma sanayisi için çok önemli bir iş yapmıştır. Şuanda Makine Kimya Endüstrisi Kurumu onun verdiği arazinin üzerinde kurulmuştur. Allah ondan razı olsun. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu. Program, Kur’an-ı Kerim okunması ve aşure dağıtımı ile son buldu. Programa, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü aydım Demiröz, Türkiye Harp Malülü ve Gaziler Derneği Başkanı Rıfat Öcal ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x