Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhÇelebiKarakeçiliKeskinKırıkkaleManşet

Hizmetleri yerinde incelediler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hizmetleri yerinde incelediler
Meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere Karakeçili, Çelebi,Keskin,Sulakyurt ve Balışeyh’e bağlı köylere içme suyu tesisleri oluşturan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, önceki gün yapılan tesisleri yerinde incelediler.  İl Müdürü Recep Kırbaş beraberindeki heyetle yaptığı incelemelerde, çalışmalarda eksiklik olmamasını memnuniyet verici olarak değerlendirdi.

Büyük ihtiyaç
Meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere sıvat tesisi oluşturan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, önceki gün tamamlanan çalışmaları yerinde incelediler. İl Müdürü Recep Kırbaş, Çelebi-Merkez, Çelebi-Karaağaç, Karakeçili-Akkoşan, Keskin-Köprüköy, Keskin Hacıaliobası, Sulakyurt-Akkuyu ve Balışeyh-Kenanbeyobasında olmak üzere 7 adet Sıvat(İçme Suyu Tesisi) yapan il müdürlüğü,  14 bin TL harcanarak kurulan tesislerin bölgelerde büyük bir eksikliğin giderildiğini belirtti.

Mera projesi bakanlıkta
Beraberinde İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım Komisyon Başkanı Yılmaz Cebeci, Kenanbeyobası köyü muhtarı Cahit Pehlivanlı ve ilçe müdürlüğünde bulunan Mühendisler ile birlikte yapılan incelemeler sonrası bilgi veren İl Müdürü Kırbaş, “İlimizde halen 75.000 adet büyükbaş, 105.000 adet küçükbaş hayvan bulunmaktadır. İlimizde 48.500 hektar alan meranın tahdit çalışmaları tamamlanmıştır.” Dedi.  İhtiyaca binaen ve ödenekler ölçüsünde bu çalışmalara devam edileceğini ifade eden il Müdürü Kırbaş,” ayrıca iki adet mera ıslah projesi hazırlayarak 2015 yılında uygulanmak üzere Bakanlığa teklif yapılmıştır.” Dedi.

Verimi doğrudan etkiliyor
Kılevli ve Balışeyh Kenanbeyobası köylerinde üzüm bağlarını gezerek çiftçilerle sohbet eden İl Müdürü Recep Kırbaş,” Su, hayvanların vücudunda değişik işlevlerin yerine getirilmesinde kullanılan temel bir ihtiyaçtır. Genel olarak sığırlar günde 2-4 kez, koyunlar 1-2 kez su içerler. Su hayvanların verimini doğrudan etkiler. Özellikle süt ineklerinde, süt verimini doğrudan etkilemektedir. Düzenli olarak su ihtiyacını karşılayamayan hayvanlarda, canlı ağırlık artışında azalma görülür. Gerekli su ihtiyacı karşılanmadığı zaman, hayvanların canlı ağırlığında düşme görülebilir.” Dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu