Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

İlk zil çaldı ders başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 237 okulda 49 bin 539 öğrenci ve 3 bin 510 öğretmen ile birlikte start aldı.

 

HUZURLU YARINLARIN EN BÜYÜK ETKENİ EĞİTİMDİR

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Atatürk İlköğretim ve Ortaokulu’nda düzenlenen törenle start aldı. Türk Bayrağı ve balonlarla süslenen okulda ayrıca Kırıkkale Belediyesi katkılarıyla hazırlanan okuma bahçesinin de açılışı gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi , “Güvenli, mutlu, başarılı ve barış içinde huzurlu yarınların kurulabilmesinde en büyük etken eğitimdir. İlk olarak aileden başlayan ve okul ile devam eden öğrenme süreci, üzerinde titizlikle durulması, tüm toplum olarak sahiplenilmesi ve her aşamasına önem verilmesi gereken uzun bir dönemi kapsamaktadır. Ahlaklı, saygılı, iyi yetişmiş, ülkesini, kendini ve dünyayı her yönüyle tanıyan, donanımlı, teknolojiyi iyi yönde kullanabilen, sevgi dolu nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Devletimizde bu anlayış ışığında, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için bütün imkanlarını sonuna kadar kullanmaktadır. Bizlerde devletimizden aldığımız güç ve destek ile okul öncesinden itibaren her kademede eğitim kalitesini daha da yükselterek ilimizi bir adım daha öne taşıyacak yerel ve ulusal projelerimizi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk. Bundan sonraki süreçte de idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek, çocuklarımızın bilgi, sevgi ve saygı çerçevesinde başarılı bir şekilde eğitim almaları, sosyal ve mutlu olmaları, hayata en güzel şekilde hazırlanmaları için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak adına adımlar atmaya devam edeceğiz.”dedi.

OKUMAK EĞİTİMİN TEMELİDİR

Dünyada aynı şartlarda eğitim almak isteyen milyonlarca çocuk olduğunu ifade eden ve öğrencilere bu anlamda şanslı olduklarını hatırlatan Vali M. İlker Haktankaçmaz, “Kırıkkale’de ve Türkiye’nin dört bir yanında heyecan yaşanıyor. Uzun bir tatilden sonra okulunuza arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize kavuştunuz. Bunlardan daha önemlisi her gün yeni yeni bilgiler öğrenme şansına sahip olacaksınız. Bu şartlarda eğitim alabilmek ve yeni şeyler öğrenebilmek, bu kalitedeki okullarda eğitim alabilmek için çok şeyini feda edebilecek milyonlarca çocuk var. Bunları da hatırlamak lazım. Bizlerin bu şartlarda bu vatan üzerinde yaşayabilmemizi sağlayan şehitlerimizi ve gazilerimizi hatırlamamız lazım.  Hizmet etmekle görevli bizler bu makamları gününde birinde sizlere teslim edeceğiz. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Okumak eğitimin temelidir. İlk okuma bahçemizi Belediyemizin katkılarıyla hizmete açıyoruz.  İnşallah önümüzdeki periyotlarda diğer okullarımıza da yayılır. Bu yıl eğitimi bir adım ileri götürmek maksadıyla okullarımızda farklı bir hazırlık aşamasında olduk. İnşallah bu çalışmalarımız sonucunda iyi olan eğitim durumu çok daha iyi yerlere gelecek.”ifadelerinde bulundu.

OKUMA BAHÇESİ AÇILDI

Törende protokol konuşmalarının akabinde okuma bahçesinin açılışı gerçekleştirildi. Tören sonunda Vali M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural ve diğer daire amirleri sınıfları dolaştılar. Protokol üyeleri ders zilini çalarak Kırıkkale’deki yeni eğitim yılının startını verdiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x