GündemManşetSağlık

İlkyardım seferberliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Acil ve  Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile İl Ambulans Servisi Baştabipliği eğitmenleri tarafından Geraldine Saran İlkokulu 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi ile ambulans tanıtımı yapıldı.

112 EĞİTİMİ
Minik öğrencilere çizgi film karakterli ilk yardım videoları, yanıklara müdahale, düşme sonucu yaralanmalarda ilkyardım, kimyasal maddelerin içilmemesi, arı sokması sonrası ilkyardım, baygınlık ve nefes alamama gibi konularda neler yapılması gerektiği, acil bir olayın nasıl geliştiği, ambulans hizmetine ne zaman ihtiyaç duyulduğu ve 112’nin nasıl aranacağı, arandığı zaman ne gibi bilgilere ihtiyaç duyulacağı konusunda tüm öğrencilere soru cevap yöntemi kullanılarak bilgi verildi.  Daha sonra tüm öğrenciler hem tek yaralı taşıyabilen hem de 4 yaralıyı aynı anda taşıyabilen ambulansları incelendi.

“KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDECEK”
Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, “Bu tür tanıtıcı ve öğretici eğitimlerimizle farkındalık oluşturulması, çocukların özel yaşantılarında, evlerinde, okullarında veya oyun alanlarında acil bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında panik yapmadan yapılması gereken bu konular hakkında bilgilendirilmesi 112 Acil Yardım ekiplerine yardımcı olmaları hedeflenmiştir. Bu tür farkındalık oluşturacak eğitimlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir” dedi,

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu