Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İnsanı yetiştirmeye önem vermeliyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eğitim Bir Sen Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, insanı şekillendirmeye değil, yetiştirmeye önem vermeliyiz” dedi.

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÖNEMLİ

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının, özellikle de sendikaların kanunlara etki ettiğini, kanunların yapılışında rol aldıklarını ve toplumu ilgilendiren her konuda söz sahibi olduklarını belirterek, “Gelişmiş ülkelerde sendikalar, toplumun isteklerini, beklentilerini ve ihtiyaçlarını dillendirir. Yapılacak yasal düzenlemelerin toplumun isteği ve beklentisi yönünde olması konusunda mücadele eder. Az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde ise kanunlar sendikalara, sivil toplum örgütlerine şekil verir, onların sınırlarını belirler. Az gelişmiş ülkelerde kanunlar kurumları değil, insanları şekillendirme işlevi görür. Bizim sendikacılığımızın çıkış noktası, önce kurumları, kurumlar aracılığıyla da insanları şekillendiren bu anlayışa karşı çıkmak; toplumun tüm hissiyatını sosyal alana yansıtmak, onların istek ve beklentilerini mücadele ederek almak, insanı devlete hizmet eden bir nesne değil, devleti insana hizmet eden bir aygıta ve araca dönüştürmek” dedi.

 

DEVLET İNSAN İÇİNDİR

İnsanın âlemin özü, yeryüzündeki en değerli varlık olduğunu kaydeden Kolukısa, “İnsanın ürettiği, inşa ettiği, ortaya koyduğu hiçbir şey, insanın kendisinden daha değerli değildir. O yüzden insan devlet için değildir, devlet insan içindir. Hiçbir şey insanı nesneleştiremez. İnsan öznedir. O yüzden biz özne olmak için sendikacılık yapıyoruz. Hiç kimsenin, hiçbir odağın, hiçbir camianın nesnesi olmadık, olmayacağız. Kolukısa, “Bugün insanlık, haklarının hiçbir kıymetinin kalmadığı karanlık bir dönem yaşamaktadır. Materyalizmin çarpık hayat anlayışı ve zalim pratiği arasına sıkışmış insan, bir çıkış bulamamanın ızdırabı ve çaresizliği içinde çığlık çığlığa cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Hiçbir insan hakkına ve onuruna kıymet vermeyen güç odakları, iğrenç siyasal veya emperyalist hesapları uğruna, sözde bütün değerlerini ayaklar altına alıp çiğnemişlerdir. İnsan hak ve özgürlükleri temeli üzerine kurulduğu söylenen modern dünya, Gazze’de, Filistin’de, Arakan’da, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da ahlak ve ilkeleri bakımından iflas ve intihar etmiştir” şeklinde konuştu.

 

HAYIRLI OLSUN

Görevden alınan okul müdürlerinin çalışması sayesinde tekrar göreve başladığını açıklayan Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, göreve başlayan bütün okul müdürlerine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu