GündemKırıkkaleManşet

İnsanoğlu toprağa ilgi duyar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çocuklarda tarım mahsullerinin yetiştirilmesin ve tarım çalışmalarını öğretmek amacıyla yapılan ‘Lider Çocuklar Tarım Kampı’ projesini başarı ile bitiren öğrenciler Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret ettiler. Her insanın toprağa olan ilgisinden bahseden Vali Kolat, öğrenciler tarımın Türkiye ve Kırıkkale’de ki öneminden bahsetti.

 

TARIM ALANLARINDA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI

‘Lider Çocuklar Tarım Kampı’na katılan çocuklar, Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret ederek, sertifikalarını aldılar. İlk defa Vali ziyareti gerçekleştirmelerinden dolayı da heyecanları yüzlerinden okunan öğrenciler, tarım kampı süresinde yaşadıkları anılarını Kolat ile paylaştılar. Hoş sohbetlerin edildiği ziyarette, Kolat kampa katılan Yunus Emre İlkokulu öğrencilerine sertifikalarını verdi. Yapılan çalışmayı son derece olumlu bulduğunu belirten Kolat, “Ülke genelinde olduğu gibi il genelinde de tarım alanında güzel çalışmalar yaptık ve de yapmaya devam ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

 

SİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Normal tarımın yanı sıra; sulu tarım alanında da çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kolat, “Devlet Su İşleri ve halkımız tarafından çalışmalar devam ediyor. Sulu tarımla birlikte ürün çeşitlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerde gelecekte tarım alanını seçenler, her insanda toprağa karşı ilgi vardır. Herkes çiftçilik yapmak ister tarım alanı ilgi çeken bir alandır. Bu yaşınızdan itibaren ağaç dikmek suretiyle, tarım alanlarında gerekli ürünleri hasat etmek suretiyle sizlerinde katkısı olacaktır. Bilinçli bir şekilde kontrol etmeniz yediğimiz ürünlerin kaliteli olup olmadığı konusunda hepimize görev düşüyor” şeklinde konuştu.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu