Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Irmak köyünde kadın kooperatifi kuruluyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizesinde Irmak köyünde “Kadın Kooperatifleri” konulu toplantı yapıldı. Toplantıda köy sakini kadınlara yönelik kooperatif konusunda detaylı bilgiler verilirken, kadınların Kooperatif kurmak için gerekli girişimlerde bulunacakları belirtildi.

DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale’de ikinci kadın girişim, üretim ve işletme kooperatifi kuruluyor.  Tarım İl Müdürlüğünün organizesinde Irmak Köyünde “Kadın Kooperatifleri ” konulu bir toplantı yapıldı. Toplantıda kadınlara kooperatifin getirisi hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu ve Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner ve köy sakini kadınlar katıldı. Toplantıda geniş bilgiler alan kadınlar kooperatif kurmak için girişimlerde bulunacakları mesajını verdi.

ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ TİCARİLEŞTİRECEKLER

Toplantıda kadınlara detaylı bilgiler veren Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner “Tarım İl Müdürümüze, Ahiler Kalkınma Ajansı Projesi Kapsamında açmış olduğu Kadın ve Genç Çiftçi Uygulama Merkezini için teşekkür ederim. Bu merkezin bir kooperatife dönüşecek olması çiftçi kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin ticarileşmesi demektir. Kadılarımızın bir gelir elde etmesi demektir. Bugünkü yapılan toplantıda Irmaklı kadınlarımıza kadın kooperatifleriyle ilgili bir sunum yaptık. Toplantı neticesinde ilimizde ikinci Kadın üretim ve girişim kooperatifini kuracağız inşaallah. Toplantının yapılmasına vesile olan ırmak köyü muhtarına ve Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sırrı Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x