Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

İşe devam desteği

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, işe devam desteği - küçük işletme can suyu kredisi verileceğini açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, Küresel bir salgına dönüşen ve etkileri ülkemizde de hissedilen Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası veya Meslek Odaları’na kayıtlı şahıs firmalarının desteklenmesi amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında ‘‘İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’’ oluşturulmuştur.”

BİLGİLER VERDİ

Aldemir, “Krediden yararlanacak “şahıs firmasının Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası veya Meslek Odaları’na kayıtlı olması,Yıllık cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması, iktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması, Meslek Odalarına kayıtlı işletmeler hariç olmak üzere ticaret sicile kayıtlı olması, Hem ticaret sicile kayıtlı hem de esnaf sicile kayıtlı ise Bankamız Esnaf Kredileri’ne ilişkin devam eden kredi riskinin olmaması (Yalnızca Esnaf sicil kaydı bulunanlar krediden faydalanamayacaktır), İflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması gerekiyor. ” Kredi Limiti: Azami 25.000 TL’dir. Kredi Türü, Vadesi ve Geri Ödeme Şekli Kredi, TL işletme kredisi şeklinde kullandırılacaktır. Kredi vadesi, 6 Ay Anapara ve Faiz Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam 36 Ay’dır. Kredi geri ödemeleri, Aylık Eşit Taksitli şekilde yapılacaktır. Krediye Uygulanacak Faiz ve Komisyon Oranı Kredi’ye yıllık %7,50 faiz oranı uygulanacaktır. Kredi kullandırımı sırasında bir defaya mahsus %0,75 peşin kredi komisyonu tahsil edilecektir. 2. Paraf KOBİ Kart Nakit kredinin yanında azami 25.000 TL limitli Paraf KOBİ Kart verilecektir. Nakit İşletme Kredisi KGF kefaleti ile kullandırılacak olup, KGF kefalet oranı kredi tutarının %80’i kadar olacaktır. Kefalet limiti üzerinden peşin olarak % 0,75 (binde yedi buçuk) oranında KGF komisyonu tahsil edilecektir. Kredi başvuruları yalnızca Halkbank.com.tr veya halkbankkobi.com.tr üzerinden gerçekleştirilecektir.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x