2023 Milletvekilliği SeçimleriSiyaset

İşte Milletvekili Adayları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde siyasi partiler adaylarını Yüksek Seçim Kurulu(YSK)ya bildirdi. Adayların belirlenmesiyle birlikte partilerin saha çalışmalarının biraz daha hız kazanması bekleniyor.

 

LİSTELER YSK’YA SUNULDU

  1. Dönem Milletvekilliği seçimleri için geri sayım sürerken siyasi partiler belirlenen seçim takvimi doğrultusunda milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti. Partilerin listelerini teslim alan YSK tarafından partilerin verdikleri aday listelerinin incelenmesine başlanacak. İncelemelerin tamamlanmasının ardından YSK milletvekili kesin aday listelerini yayımlayacak. Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de heyecanlı bekleyiş son dakikaya kadar devam etti. Sürpriz gelişme ise Ak Parti’de yaşandı. 40 civarında aday adaylık müracaatı yapılan Ak Parti’de Mevcut İl Başkanı Mustafa Kaplan birinci sıra Milletvekili adayı oldu. İkinci sıra Milletvekili adayı Ergün Tekin olurken, üçüncü sıra Milletvekili adayı Emin Avundukluoğlu oldu. CHP: 1.Ahmet Önal, 2.Ömer Elidemir, 3.Ümit Duman. MHP. 1. Halil Öztürk, 2. Av. Melike Boran İsmailoğulları, 3. Menderes Eray. İYİ parti Bülent Şükrü Altınışık, 2. Orhan Kılıç, 3. Sevim Pehlivanlı Özbek oldu.

 

BUNDAN SONRA SEÇİM TAKVİMİ

10 Nisan: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanların Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce işlenmesi tamamlanacak. 12 Nisan: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. 19 Nisan: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak, siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek. YSK tarafından milletvekili kesin aday listelerinin seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek. 27 Nisan: Gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak. 4 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. 7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak. 9 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. 13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00 itibarıyla sona erecek. 14 Mayıs: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00’te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59’a kadar ilan edilecek. HABER: Yakup Özcan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x