Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

İYİ Parti’de İl Kongresi İptal Mi Oluyor

İyi Parti Keskin İlçe başkanı ve il başkanı adayı Zafer Çakmaklı’dan kongreye tepki.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İyi Parti Keskin İlçe başkanı ve il başkanı adayı Zafer Çakmaklı’dan kongreye tepki.

Hafta sonu yapılan İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığı kongresi sonrasında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Keskin İlçe başkanı ve il başkanı adayı Zafer Çakmaklı, genel kurulun tüzüğe aykırı şekilde yapıldığını iddia ederek “İl kongresinde parti tüzüğü gözardı edilmiştir. Parti tüzüğümüzn 2. Kısım 13.maddenin F bendinde cinsiyet kotası açıkça belirtilmiştir. Gerek seçim kuruluna, gerekse genel merkezimize gerekli itirazları yapacağım. Delege seçimi ve yapılan kongrenin tekrarını talep edeceğim” diye konuştu.

KOTAYA UYMAYAN LİSTE İDDİASI

İYİ Parti Kırıkkale teşkilatının il başkanlığı kongresi hafta sonu yapıldı. Yapılan kongrede eski merkez ilçe başkanı Yavuz Kuzucu il başkanı olarak seçildi. Kongrede il başkanı adaylarından olan İYİ Parti Keskin İlçe başkanı ve il başkanı adayı Zafer Çakmaklı kongrenin parti tüzüğüne aykırı bir şekilde yapıldığını iddia etti. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Keskin İlçe Başkanı Çakmaklı “Bugün yapılan İyi Parti Kırıkkale il kongresinde parti tüzüğü göz ardı edilmiştir. Parti tüzüğümüzün 2. Kısım 13.maddenin F bendinde cinsiyet kotası açıkça belirtilmiştir. Hem divan hem de seçim kurulu kotaya uymayan liste ile seçime girmiş ve bu liste ile seçimi kazandığını iddea etmiştir. Sayın Yavuz Kuzucu’nun seçimi kazandığı liste divan tarafından salonda okunmadan seçime gidilmiştir. Kendisi delege seçiminden 1 gün önce il başkanı tarafından tek aday olarak ilan edilmiş ve hemen akabinde delege seçimine gidilmiştir. Her ne kadar kendi yazdığı delege ile seçime gitse de parti tüzüğü göz ardı edilmiştir. Delege seçiminin hemen öncesi tek aday olarak gösterilmesi de ayrı bir fecaattir” ifadesini kullandı.

PARTİMİZİN TÜZÜĞÜNDEN BİLE HABERİ OLMAYAN KİŞİLERLE SİYASET YAPAMAM

Çakmaklı açıklamasının devamında “Gerek seçim kuruluna, gerekse genel merkezimize gerekli itirazları yapacağım. Delege seçimi ve yapılan kongrenin tekrarını talep edeceğim. Başından beri söylediğim gibi “hiç kimseye biat etmedim etmeyeceğimde! Kazandığını iddia eden liste ile benim yönetin kurulu listem karşılaştırıldığında partimizin kazanımları aşikardır. Hiçbir zaman küçük olsun benim olsun demedik demeyeceğim. Sayın genel başkanımın iktidar yolculuğuna katkı sağlamak tek hedefimdir. Partimizin büyümesi gelişmesi için genç, dinamik, eğitimli ve kaliteli dava arkadaşlarımla yoluma devam edeceğim. Partimizin tüzüğünden bile haberi olmayan kişilerle siyaset yapamam. Biz iyiliği yapıp kuyuya atanlardanız. Din, dil, ırķ ve yöresel faktörlerin hepsini göz ardı ederek toparlayıcı bir anlayışla siyaset yapacağız” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x