Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kalleşçe şehit edildiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Av. Abdullah Pekgöz, Kandil’in kamu düzenini sağlayacağı yönündeki açıklamalarına yönelik; “Kamu düzenini devlet sağlar. Demek ki gözümüzün dibinde başka bir devlet var” eleştirisinde bulundu. 

 

“TÜM İNSANLARI YAKSIN”

Pekgöz şu açıklamaları yaptı; “Milletimizin başı sağolsun. üç aslan mehmetçiğimizi hain bölücü terör eşkiyalarına kurban verdik. Yolda masum, korumasız bir şekilde yürürken kalleşçe arkalarından vurulup şehit edildiler. Ateş düştüğü yeri yakarmış, artık bu ateş lütfen insanlık namına bu ülkeyi yurt edinen vatan edinen tüm insanları yaksın.

 

“KURDU ZAĞARA EZDİRİYORSUNUZ”

Hani 15 Ekim’den itibaren şerefsiz, kanı bozuk kandil sakinleri kamu düzenini sağlayacaklardı. Yetkililerden yapılacak açıklamaları az çok tahmin ediyorum; “Aman dikkat kışkırtmalara gelmeyin, bunlar provokasyon” diyecekler. Hatta biz acımızı cümlelere dökersek bize de “provokatör” diyecekler. Ne derseniz deyin hiçte umurumuz değil. Askerimizi alçakça, haince arkasından vurup şehit edeceksin, maslahatı idare edeyim diye “aman sakın ha bunlar prokovatif eylemler” deyip geçiştireceksin ve ateş düştüğü yeri yakacak. O şerefsizlerin eylemleri provokatif olarak cana mal olacak, bizimkine de “provokatif” diyeceksin ve cezalandırılmamıza sebep olacaksın. Hiç inandırıcı değilsiniz. Lütfen biraz insanlık, biraz devlet adamlığı ciddiyeti, biraz empati. Allah aşkına yapmayın kurdu zağara ezdiriyorsunuz.

 

“KUTSAL KANDİL!”

HDPli milletvekilleri 10 Eylül’de kutsal Kandil dağına gitmişler ve dağın sahiplerinden gerekli talimatları alıp gelmişlerdi. Bununla ilgili yazarlar, çizerler, akiller, akilsizler, hükümet tarafı, PKK, HDP tarafı kamuoyunda epey konuşmalar, yorumlar yapılmıştı. Ancak HDP’nin milletvekilleri getirdiği mesajda Kutsal Kandil’in 15 Ekim’e kadar kamu düzenini mutlak sağlayacakları taahhüdünde bulunduklarını bildirmişler.

 

“GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE BİR DEVLET VAR”

İnanamadım, kamu düzeni bir ülkenin, bir milletin ”toprağım” dediği sınırları belli olan yerde vatandaşlarının tüm özel hayatları dahil, vatandaşlık bilinci içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde, can ve mal güvenliği kollukça sağlanan, huzurlu, hertürlü kamu hizmetinden engelsiz faydalanmayı, faydalandırmayı sağlayan devlet hizmetidir. Yani kamu düzeni devlet olmanın baş unsuru, baş aktörü, olmazsa olmazıdır. Kandil nasıl oluyor da Doğu bölgemizde kamu düzenini tekrar tesis edeceğini taahhüt ediyor ve bizim yetkililerde sevinçle karşılıyor. O zaman Doğu bölgemizde, bizim topraklarımızda, hem de gözümüzün önünde bir devlet var demektir. Zaten orada yaşananlarda bu durumu teyit etmektedir.

 

AĞIR MÜEBBETLİK SUÇ

Demek ki Kürdistan’a giden yolların yapı taşları döşenmiş. Ancak birşey unutulmasın buna göz yumanlar zaten büyük gaflet ve ihanet içindeler. Ancak daha beteri bu göz yummaların ceza yargılamasındaki karşılığı tamamen ağır müebbetlik suç, haberleri ola”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu