Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

KARAKEÇİLİ’DE HAYVANCILIK KONUŞULDU

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde ilimizdeki hayvan yetiştiricilerine yönelik toplantıların bir yenisi Karakeçili ilçesi  Akkoşan köyünde yapıldı. Toplantıda özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerin sorunları görüşüldü

 

Karakeçili ilçesi Akkoşan köyünde yapılan çiftçi toplantısına; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Karakeçili ilçe Müdürü Aydın Bütün, İl Genel Meclisi üyeleri Ramazan Türkdoğan ve Zeynel Can, muhtarlar ve yetiştiriciler katıldı

Çoban bulunmuyor

Toplantıda Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy; Kırıkkale’de küçükbaş hayvanların yetiştiricilik sorunlarını anlattı. Ulusoy yetiştiricilerin yararlandıkları mera alanlarının yetersiz ve meraların verimsiz olduğunu, yetiştiricilerin sürüleri için çoban bulamadıklarını söyledi.

Et entegre tesisi

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik; Karakeçili’nin mazisinin çok eskilere dayandığını, çoğunluğu Yörük olan halkın Oğuzların Kayı boyundan geldiklerini, geçimini yüzyıllardır tarım ve hayvancılıktan sağladıklarını, 43 vilayetin kesişim noktasında yer aldıklarını bu durumu iyi değerlendirerek Karakeçili’yi geliştirmek ve kalkındırmak istediklerini söyledi. Başkan Özçelik bir et entegre  tesisi yapılması için çalışma içinde olduklarını belirtti.

500 Bin TL hibe

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için hayvan beslemede en ucuz girdi olan meralarda tahdit çalışmalarında son aşamaya geldiklerini, 2 adet mera ıslah projesi uyguladıklarını, meralara 11 adet suluk ve sıvat yaptıklarını, il Özel İdare ve Bakanlık desteğiyle ıslah amaçlı damızlık koç ve teke dağıtımı yaptıklarını, 2 adet Halk Elinde Islah Projesi uygulayarak 12 bin koyunu ıslah ettiklerini belirtti.  Kırbaş ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansından eğitim projeleri uyguladıklarını ve AB fonlarında Leonarda Vinci projesinden Avrupa ülkelerine teknik geziler düzenlediklerini ve İş Kur destekli Sürü yöneticisi eğitimleri verdiklerini söyledi. Ayrıca Kırsal Kalkınma Destekleme Programından 500 bin TL ye kadar hibe ağıl desteği ve ziraat Bankası kaynaklarından da hayvancılık desteği verdiklerini, sürü yöneticisi sorununa çözüm olabilmek için 300 baş küçükbaş hayvanı olanlara 5 bin TL destekleme yaptıklarını söyledi. Toplantıda daha sonra yetiştiriciler yaşadıkları sorunları anlattılar.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu