Gündem

Karanlık dünyasını seminerlerle aydınlatıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de geçirdiği rahatsızlık sonucu iki gözünü de kaybeden Bekir Akdeniz, “Görmem İçin Sen Varsın” projesi kapsamında binlerce kişiye seminer verdi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 26 yaşında iki gözünü kaybeden 57 yaşındaki Bekir Akdeniz, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

Evli ve 3 çocuk babası Akdeniz, 2016 yılından bu yana “Görmem İçin Sen Varsın” projesi çerçevesinde çoğunluğu öğrenci olmak üzere binlerce kişiye seminer verdi.

Görme Engelli Eğitimci Yazar Bekir Akdeniz son olarak Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Kız Kuran Kursu’nda eğitim semineri verdi. Öğrencilerle buluşan Akdeniz, karşısına çıkan engellerine rağmen hayatta verdiği mücadeleyi proje kapsamında öğrencilere anlatıyor.

Akdeniz, görme engelli bireylere trafikte nasıl yol verileceği, toplu taşıma araçlarına binme, oturma ve inmede neler yapılacağı, engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, komşu ve toplum ilişkileri, baston kullanma, evlerinde aile içi yaşayış biçimleri, engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konularda eğitim verildiğini belirtti.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu