Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Karayolları Trafik Haftası Kutlanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de ‘Karayolları Trafik Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kırıkkale Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı 112 acil yardımın organizesinde Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda kurulan stantlarda trafik farkındalığını artırıcı bilgilendirmelerde bulunuldu.

Motosiklet sürücülerine yelekler dağıtılırken, çocuklara trafik bilincini artırıcı kırmızı düdük ve şapka dağıtıldı.

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Vekili Özen “Biliyorsunuz bu hafta Karayolları Trafik Haftası. karayolları trafik haftası her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır ve bu hafta içerisinde başta çocuklarımız olmak üzere trafik bilincinin yerleşmesi için eğitici çalışmalara ağırlık verilir. ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözünden hareketle insanlar belirli bir yaştan sonra trafik kurallarını öğrenmede zorluk yaşayabiliyorlar. Ama çocuklarımıza bunu çok rahat çok daha kolay bir şekilde yaptırabiliriz O yüzden çocuklarımıza da başta emniyetimiz, jandarmamız trafik birimleri olmak üzere bugün burada güzel bir seyyar yaya güvenliğini anlatan, çocuklarımıza trafik kurallarını öğretici çalışmalar yapıyor. Çocuklarımıza trafik polisi ablaları güzel hediyeler verdiler. İnşallah onlar da ileride özel öncelikli olarak yaya trafiğine esas alan anlayışla yetişecekler. Böylelikle trafik kazaları azalacak can ve mal güvenliğimiz sağlanacak, daha az maddi hasar olacak, ülkemiz kazanacak, insanlık kazanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törene Vali Vekili A. Ferhat Özen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Barış Cücen, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Osman Cebeci, oda başkanları, il müdürleri ve çocuklar katıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu