GündemKırıkkaleManşet

Kent YENİGÜN’le uyanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

3 yerel gazete olarak gücümüzü birleştirdik

Kırıkkale’de yerel gazetelerin güçlerini birleştirerek yoluna devam etmesi görüşmeleri sonuçlandı.  Bundan böyle Kırıkkale’de sadece Yenigün Gazetesi, İl Gazetesi, Manşet Gazetesi ve Kale Haber Gazetesi yayın hayatına devam edecek. Yaklaşık 3 yıldır okuyucusuna ulaşan Kent Gazetesi Pazartesi gününden itibaren Yenigün Gazetesi adı altında okuyucusuyla buluşacak.

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN

Basın İlan Kurumu’ndan aldıkları resmi ilan gelirlerinin düşmesi ve zarar eder duruma gelmeleri üzerine Kırıkkale’de günlük yayın yapan yerel gazetelerin sayısı 13’den 4’e düşürüldü. Kırıkkale’de günlük gazete çıkarma, resmi ilan alma ve yayınlama gibi faaliyetleri yürüten 13 yerel gazete sahipleri ortak bir havuz kapsamında birleşerek sayılarını 13’den 4’e düşürdü. 6 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar Kırıkkale’de okuyucusuyla buluşan Kent Gazetesi, ortak havuz kapsamında yapılan görüşmelerde Yenigün ve Tercüman Gazetesiyle birleşme kararı aldı.  Kent gazetesi olarak Pazartesi gününden itibaren Yenigün Gazetesi adı altında Kırıkkale’de okuyucusuyla buluşmaya devam edecek.

KIRIKKALE’DE 4 YEREL GAZETE

Bundan böyle sadece Yenigün Gazetesi, İl Gazetesi, Manşet Gazetesi ve Kale Haber Gazetesi yayın hayatına devam edeceği belirtildi. Yerel gazeteler, Basın İlan Kurumu’ndan aldıkları resmi ilan gelirlerinin düşmesi ve zarar eder duruma gelmesi, bu kararın alınmasına yol açtı. Hem ekonomik sıkıntıların aşılması hem de gazetelerin baskı kalitesi, içerik ve sayı anlamındaki düşüşün önüne geçmek için birleştiklerini belirten gazete sahipleri Kırıkkale’de 4 gazeteyle okurlarının karşısında olacaklarını ifade ettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
tarafsız
tarafsız
31 Mart 2018 04:54

Haber71 nolacak şimdi kapanacakmı

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x