Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Kimsenin hakkının yenmesine göz yummayız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Kırıkkale İş Kurumu’nu, sert ifadelerle eleştirerek, Kırıkkale’ye, devlet şefkatine ve adaletine yakışmayan işe alım süreci yürütmekle suçladı.

DEFALARCA UYARMAMIZA RAĞMEN…

MHP’li Öztürk; ‘Tüm Kırıkkale kamuoyunun yakından takip ettiği; Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve ilçelerde eğitim ve öğretime başlayan 237 okulda görev yapmak üzere temizlik ve güvenlik personeli olarak İŞKUR, Toplum Yararına Program kapsamında 500 kişilik alım için çalışmalar yürütmüştür. Kırıkkale’nin yüksek olan işsizliği bu alımlarda da gün yüzüne çıkmıştır. 500 kişilik işe alım için binlerce Kırıkkaleli işsiz vatandaşımız müracaatta bulunmuştur. Bu yüzden işe alımlar adeta sırat köprüsü haline dönüşmüş, adalet ve hak yememek son derece önemli bir hal almıştır. İşe alım işlemlerinden birinci derece sorumlu Kırıkkale İş-Kur Müdürlüğü’nü bu hassasiyet ve hak yenmemesi konusunda defalarca uyarmamıza rağmen, gelinen noktada maalesef müdürlük, uyarılarımızı dikkate almayarak, Kırıkkale’de büyük bir skandala imza atmışlardır.

NOTERSİZ SÖZDE MÜLAKATLA İŞE ALIM YAPILDI

Hak yenmemesi için, adaletli olan noter huzurunda kurayla işe alım Kırıkkale merkezde gerçekleştirilirken, diğer tüm ilçelerde kriterleri belli olmayan kurasız, notersiz sözde mülakatla işe alım yapılmıştır. Son derece adaletsiz, özel bir eğitim ve beceri gerektirmeyen böyle bir iş tanımına, neye göre mülakat ve değerlendirme yapıldığı belli değildir. Bu işe alım sürecinde ilçelerimizde kardeşlerimizin hakları yenmiştir. Bunun vebali İş-Kur Müdürlüğü’ndedir.

EŞİTSİZLİĞİN TAVAN YAPTIĞI İŞE YERLEŞTİRMELER İPTAL EDİLMELİDİR

İlçelerimizde işe yerleşemeyen Kırıkkalelilere mantıklı ve bilimsel kriterlere dayalı açıklamayı öncelikle Kırıkkale İş-Kur Müdürlüğü vermelidir. İlçelerde işe alımlar neden noter huzurunda kurayla yapılmamış, kurasız, kritersiz, sözde mülakatlarla kimlere öncelik neden tanınmış, bu talimatı kimler vermiştir? Kırıkkale’de görev yapan basınımız bu sürecin peşine düşmeli, gerçekleri kamuoyuna duyurmalıdır. İlçelerde hakları yenilerek, eşitsizliğin tavan yaptığı işe yerleştirmeler iptal edilmelidir. Anayasamıza dahi aykırı olan bu işe alım sürecini Kırıkkaleli hemşerilerimiz çok iyi değerlendirmelidir. Kırıkkale’de kimsenin hakkının yenmesine göz yummayız .”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Huseyin
Huseyin
23 Eylül 2018 21:21

Sayın vekilim Dun gibi hatırlıyorum bu adam atandıgında verdigin tepkiyi, koskoca Kırıkkalede bu kırıterlere uygun işkur mudurlugu yapacak okumuş biri bulunamamışki bu arkadaş Tekirdagda mudur yardimcisi iken jet hiziyla atandı, sonucuda bu oldu, bu duzen boyle gitmez gittigi icin rafineriye makina kimyaya kirikkaleli olmayanlari doldurdular, bazilari kiziyordur ama rahmetli Huseyin Kahya vermis fabrika yerlerini dedelerimiz babalarimiz omurlerini vermis birileri kaymagini yiyor. Bu duzen boyle gitmez gitmesin bebelerimiz gardaslarimiz işsiz asgari ucretle Ankaraya her sabah tasıniyorlar 13 tl gidis 13 tl gelis dolmuslara para vere vere. Elektrikli tren olsun, torpil kalksin Gariban kirikkalemin insani öztopraginda ekmegini yesin patlama oldu ceremesini biz cektik buralar bizim en dogal hakkimiz ama burokrasi oldukca bu kolpalara kim dur diyecek Ama kimsenin ahı kalmaz nasıl fetöşün itleri her yere giriyorlardı yine garipler kalıyordu, bir anda Mevlam darma duman etti. Bu akibete tum hak yiyenlerde ugrar inşallah.

Huseyin
Huseyin
Reply to  Huseyin
24 Eylül 2018 20:22

MKE Genel Mudurlugude Kırıkkaleye Taşınsın Kuruldugu Yerde Öz Topragında Olsun . Bir olamadıgımızdan Tekirdag Cerkezkoyde Ankarada Sagda solda Gurbetlerde Kırıkkalemin Gönlü Yanıh Garip Boz Topragımın Evlatları. Toprahcı olaydıh bir olaydıh gelmiş geçmiş millet vekillerimiz aslına sahip cıhsaydı elleri kollamayıpta bize sahip cıhsalardı, bizde gurbetlerde ömrumuzu curutmezdik. Ne diyelim Kırşehirli Çorumlu Yozgatlı Kırıkkalenin yerlisi olduda biz Kırıkkaleliyken yerlisi olamadık 23 yıldır gurbetlerde ekmemizin peşinden koştuh koştuh, sayın vekilim tahdir ediyoruz sizi ammavelakin biz il olmayacaktık il olmadan once Kırıkkaleli olacaktık. Sizin imkanınız var bahın kayıtlara nekadarız nekadarımız gurbette bu boyle gelmiş boylede gider. Adı universitede olan devlet buyugumuz en sag seritten en sola gecen belediye baskanimiz ve emegi gecen bu ellere emek vermeyenler eserlerinizle ovunun gururlanın Çankıri kadar olamadık servisler işci cekiyor yıgınla, Elmadag desen 3 te birimiz kadar Roketsana sıra sira işci tasınıyor Kırıkkaleden sizde üç beş mevsimlik iş için yıkıyorsunuz kursuleri. Neyimiz var Modolayfmı Yıldırımlar Petrolmu yoh yoh A 101 ve BiM olmasa askerden gelen gencler işsiz. Hersey ortada

Başa dön tuşu
2
0
Would love your thoughts, please comment.x