Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleSiyaset

KIRIKKALE’DE 389 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de düzenlenen FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından toplamda 389 kişi açığa alınırken 16 yurt ve okul milli eğitim müdürlüğüne devredildi. İki şirkete ise kayyum atandı. 7 kamu görevlisinin görevine ise son verildi.
 
16 OKUL VE YURDA KAYYUM ATANDI
Tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale’de de FETÖ Terör Örgütü operasyonları devam ediyor operasyonlar kapsamında ise valilikten yapılan açıklamaya göre 389 kişi açığa alınırken 16 yurt ve okul milli eğitim müdürlüğüne devredildi. İki şirkete ise kayyum atandı. 7 kamu görevlisinin görevine ise son verildi.
 
ÜNİVERSİTE DE 92 KİŞİ
Yapılan operasyonlar kapsamında ise Kırıkkale Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun 27.07.2016 tarih ve 06 sayılı kararı ile FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışması sonrası, devletin yetkili organlarından gelen ve farklı kaynaklardan üniversiteye ulaşan bilgi ve belgeleri değerlendirmek üzere oluşturulan komisyon  neticesinde Üniversitede görev yapan 12 profesör, 13 doçent, 18 yardımcı doçent, 34 diğer akademik personel ve 15 idari personel olmak üzere toplam 92 personel rektörlük tarafından açığa alındı. Konuya ilişkin çalışmalar, Rektörlük tarafından titizlikle yürütülüyor.
 
HANGİ KURUMDAN KAÇ KİŞİ ALINDI
İl Emniyet Müdürlüğü 31  Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü 2 İl Jandarma Komutanlığı1 Defterdarlık 5 İl Milli Eğitim Müdürlüğü       196 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü 1 Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 6 İl Müftülüğü 2 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü           3 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 11 İl Sağlık Müdürlüğü 2 Halk Sağlığı Müdürlüğü    18 Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü            1 Toprak Mahsulleri Ofisi 1 Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 5 Belediyeler 3 Görevine son verilen kamu görevlisi 7, 16 eğitim kurumuna el konularak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri sağlandı.   25 işadamının malvarlığına mahkeme kararıyla tedbir konuldu. Kırıkkale’de faaliyet gösteren 2 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atandı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x