Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür Sanat

KIRIKKALE’DE ERASMUS GENÇLİK PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği “Intercultural Music in KIRIKKALE” isimli Erasmus projesinin faaliyetleri Fransa, Ukrayna, Hollanda, Romanya, Kuzey Makedonya’dan 28 yabancı genç ve ülkemizden 15 Türk gencin katılımları ile 28 Ekim 2023- 04 Kasım 2023 tarihleri arasında Kırıkkale’de başarı ile gerçekleştirildi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Proje Koordinatörü Kadir Doğru “Valilik adına yapılan bu ve benzeri projelerin başarıya ulaşmasında Sayın Valimiz Mehmet Makas ve Vali Yardımcımız Sayın Mustafa ERKAYIRAN’ın katkısı büyüktür. Valiliğimizin çok yönlü vizyonundan hareket edilerek hazırlanan “Intercultural Music in Kırıkkale” Erasmus gençlik projesi kapsamında 28 Ekim 2023- 04 Kasım 2023 tarihleri arasında 6 Avrupa ülkesinden 43 genç ilimizde misafir edilerek, Kırıkkale kültürünün uluslararası alanda tanıtımına önemli katkı sağlanmıştır” diyerek projenin öneminden bahsetti.

Kırıkkale Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yürütülen bu projenin amacı gençlerin müzikal aktivitelere katılımını, çeşitlilik, tolerans ve insan haklarına saygı ortak değerlerini teşvik etmek, müzikal ifade gücünü arttırarak farklı kültürlere karşı olumlu bakış açıları geliştirmek, Hacı Taşan, Neşet Ertaş gibi yöremizin sanatçılarını müziklerini ve Türk kültürünü tanıtmaktır.

Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Proje kapsamında 8 gün boyunca her bir ülke müzik kültürlerini diğer ülkelere birçok aktivitelerle tanıtıldı. 03 Kasım 2023 Cuma günü saat 15:30’da ise tüm katılımcıların çalışmalarından oluşan repertuar ile Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda uluslararası bir konser verildi. Konsere Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi.

Proje kapsamında Kırıkkale ve bölgesinin tanıtıcı “Kırıkkale Millet Bahçesi, Çeşnigir köprüsü, Keskin Sulumağara, Keskin Taşmektep, Kırıkkale Valiliği, Ankara Millet kütüphanesi, Anıtkabir ve Kapadokya” gezileri de ayrıca düzenlendi.

Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu