GündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale’ye altın madalya

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Kanaryalar ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından Kocaeli’de düzenlenen Kanarya ve kafes kuşları şampiyonasında Kırıkkaleli Yunus akça altın madalya aldı.

 

ONUN TUTKUSU KANARYA

İnsanoğlu yaşamında bazı tutkuları olur, kimileri spor, kimileri şehir şehir gezmek çok çeşit tutku ve hobilerden bahsedebiliriz. Kırıkkale sporda geçmişte boks’ta altın madalyalar getiren sporcularımız vardı. Günümüzde son senelerde gençlik internet, sanal oyunlar, cep telefonuna bağımlılığından ne hobi nede tutkular kaldı. Kırıkkaleli genç Yunus Akça kanaryalara olan tutkusu onu bir yarışmada altın madalyaya kadar götürdü.

 

Onurlandırdı

Yunus Akça Kırıkkale’de bir esnaf boş zamanlarına bir çift kanarya alarak onlarla her gün konuşuyor, yani aile nüfusundaki birey gibi yaşamaya başlar. Kanaryalardan yavruları da yetiştirip neredeyse kanaryalar çiftliği oluşturdu.  Türkiye TKKKF (Türkiye Kanaryalar ve Kafes Kuşları Federasyonu) üyesi oldu ve bu TKKKF’nin Türkiye bölgeler arası yarışmalarına kanaryaları ile yarışmalara katıldı.  Yunus Akça 17-18 Ekim 2015 Kocaeli Kanarya ve kafes kuşları şampiyonasına katılarak 81 il içerisinde 3 ayrı kategori birincilik alarak altın madalyayla Kırıkkale’yi onurlandırdı.

 

DERECELERİ

Yunus Akçanın altın madalya aldığı yarışmalardaki kanarya çeşitti kategorisi ve Kocaeli kanarya yarışması dereceleri.

Raza Espanyol Melanin Ahraç Altın madalya

Raza Espanyol Melanin Ahraç 2. Lik

Irsı Fancy Melanin Ahraç Altın madalya

Irıs Fancy Melanin Ahraç 2.lik

Irıs Fancy Melanin Ahraç 3. Lük

 

Haber-Foto:  ARİF ÇAKIROĞLU

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu