Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırım şehitleri unutulmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği Başkanlığı tarafından Kırım şehitleri için mevlit okutuldu. Dernek Başkanı Yılmaz İdik, 50 adet hatmi şerif, 250 Adet Yasin-i şerif ve 73000 salavat-ı şerifin duasını yapıldığını ifade etti.

 

UZAKLARA SÜRGÜN EDİLDİ

Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği Başkanı Yılmaz İdik, “1944 yılı 18 Mayısında 250 000 Kırım Tatarı bir gece içerisinde anavatanlarından koparılıp binlerce kilometre uzağa sürgün edilmişlerdir. İnsanlık onuruna aykırı şartlar altında gerçekleşen yolculuk ve ardından maruz kaldıkları sürgün hayatı on binlerce Kırım Tatar Türkünün hayatına mal olmuştur. Yüz Bini aşkın Kırım Tatar Türkü bugün dahi anayurdundan uzakta yaşamaya devam etmektedir.18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününün neticesinde hayatını kaybeden Muhaceret şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekânları Cennet Olsun.” dedi.

 

ONLARI ASLA UNUTUMAYIZ

İdik, “18 Mayıs 1944 Kırım sürgününün 73. yıl dönümü dolayısı ile sürgünde hayatını kaybeden tüm soydaşlarımız ve tüm aziz şehitlerimiz için Kırıkkale Kırım Türkleri Derneğimiz olarak bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Mevlid-i Şerif programına; Hatmi Şerif: 50 Adet Yasin-i Şerif: 250 Adet Salavat-ı Şerif: 73 Bin Adet okumak suretiyle programa destek olan tüm hayırseverlere teşekkür ederim. Allah razı olsun her birinden. Mevlid-i Şerif Programını hazırlayan din görevlilerine, uzaktan yakından gelen misafirlerimiz ve camii cemaatine teşekkür ederim.” şeklinde beyan etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x