Eğitim

KKÜ, TÜBİTAK Projelerinde Büyük Başarı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ulusal ve uluslararası alanda proje bazlı işbirliklerini günden güne artıran, uygulamalı eğitimler ile akademik personelin yanı sıra öğrencileri de proje üretmeye teşvik eden Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ), bu alandaki başarısını istikrarlı bir şekilde artırmaya devam ediyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre Kırıkkale Üniversitesi’nin 91 proje başvurusu destek almaya hak kazandı. 2209-B-  Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nda ise TÜBİTAK, 82 üniversitenin yapmış toplam 450 başvurunun sadece 270’ini desteklemeye uygun gördü. Bu alanda 2 başvuru yapan Kırıkkale Üniversitesi’nin başvuruları TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

189 üniversitenin toplamda 9 bin 334 proje başvurusu yaptığı 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda Kırıkkale Üniversitesi, 169 proje başvuru sayısı ile en çok başvuru yapan üniversiteler sıralamasında 15. sırada yer aldı.  2209-B-  Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nda ise Kırıkkale Üniversitesi, 82 Üniversite arasında 32. sıraya yerleşti.

2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda Kırıkkale Üniversitesi’nin kabul edilen 91 başvurusunun fakülte ve meslek yüksekokullarımıza göre dağılımı Eğitim Fakültesi 29, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 16, Keskin MYO 10, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 9, Sağlık Bilimleri Fakültesi 6, Kırıkkale MYO 4, Veteriner Fakültesi 4,  Fatma Şenses  Sosyal Bilimler MYO 4, Güzel Sanatlar Fakültesi 3, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2, Tıp Fakültesi 1,Diş Hekimliği Fakültesi 1, Spor Bilimleri Fakültesi 1,  Delice MYO 1 şeklinde oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü,  2209-B – Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 1.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre projeleri destek almaya hak kazanan bölümleri oldular.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu