Eğitim

KKÜ’de Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nde (KKÜ) görev yapan akademik ve idari personel, Ramazan Bayramı münasebetiyle Rektörlük binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Törene Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, dekanlar, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürleri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. H. Mustafa Akkaya ve ekibinin büyük emek vererek hazırladığı yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizi anlatan animasyon filmi izlendi.

Personelin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizi yakın geleceğin hatta çok yakın geleceğin Büyük Türkiye’si olarak görmemize vesile olacak farklı alanlarda önemli çalışmalar ve çok büyük ipuçları var.  Bugün Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. H. Mustafa Akkaya’nın ve ekibinin yapmış olduğu, senaryosunda Kırıkkale Üniversitesi önünden kalkan ve birlikte operasyon yapan Kızılelma, Anka, Hürjet ve Atak 2 Helikopterinin anlatıldığı  animasyon filmini ilk olarak burada izleyeceğiz. Ülkemiz ve milletimiz adına gurur verici bu gelişmeleri herkes kendi sahasına uygun olarak genç kardeşlerimize kelime kelime, adım adım anlatmalı. 4,5 yıldır ülkemizde yapılan  çalışmaları öğrencilerimize gerek görsellerle gerekse sözlü olarak hatırlatıyoruz. Geçmişte yaptıklarımızın birikimiyle gelecekte de neler yapabileceğimizi gençlerimize aktarmamız ve onları bu gibi çalışmalar yapmaya teşvik etmemiz lazım. Deprem dolayısıyla ve öğrencilerimizle yüz yüze eğitim yapamadığımız için buruk bir dönem geçirdik. İnşaallah Eylül ayında kıymetli öğrencilerimizle bir araya geleceğiz” dedi.

Animasyon filminin izlenmesinin ardından konuşma yapan Doç. Dr. H. Mustafa Akkaya, “Herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlarım. Biz yıllarca animasyonlarda ve bilgisayar oyunlarında yurt dışında üretilen ürünleri gördük. Onları modelleyerek ve hareketlendirerek bir şeyler yaptık. Savunma Sanayimizdeki bu gelişmeler bizleri çok heyecanlandırıyor. Otonom bir savaş uçağı Kızılelma, TUSAŞ’ın geliştirdiği bir drone olan Anka, Türkiye’nin geliştirdiği ilk savaş helikopteri ATAK 2 ve Hürjet’e animasyonumuzda yer verdik. Videolarla ülkemizi, ülkemizde yapılan çalışmaları tanıtmayı amaçlıyoruz. Savunma sanayimizde ürettiğimiz ürünlerin bilgisayar oyunlarında görünmesini sağlayabilirsek ülkemizin tanırlılığının artacağına inanıyorum.  İzlediğiniz animasyondaki her şeyi sıfırdan modelledik, üç boyutlu olarak çizdik. Filmin 1 saniyesi 24 kareden oluşuyor. 30 saniyelik bir görüntü alabilmek için 6-7 saat render aldığımız oluyor. Ciddi bir emek verdiğimiz bu çalışmamızdan biz büyük keyif aldık. Birinci sınıf öğrencimiz kendisini çok geliştirdi ve projede bana yardım etti. Gençler açısından özendirici bir şey olması benim açımdan da mutluluk verici. Rektör Hocamızın haberi yoktu. Kendisine bir sürpriz yaptık” dedi.

Program, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Başalan ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci’nin personellerle bayramlaşması ile sona erdi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x