Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KOBİ Gelişim destek programı TR71 bölgesi Kırıkkale çalıştayı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KOSGEB  Kırıkkale Müdürlüğü 2017 yılında  11  firmanın toplamda   3 milyon lira destek almaya hak kazandıkları KOBİGEL Destek Programının 2018 ayağı için ilk adım KOSGEB Kırıkkale Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinin sanayi, finans ve eğitim alanında temsil eden isimlerinin katılımı ile  Carmina Otel’de gerçekleştirildi.

 

FİKİRLER SUNULDU

KOSGEB’in yeniden sanayi ve imalat sanayisini ön plana çıkardığı bir destekleme modeli olan Kobi Gelişim Destek Programı kapsamında düzenlenen İllerde Rekabet Avantajına Sahip Sektörler Çalıştayı’nda KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt açılış konuşmasının ardından iller bazında anket çalışmalarına geçildi. Çalıştaya katılan Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerini sanayi, finans ve eğitim alanında temsil eden isimler kendi illerinde ağırlıklı olarak faaliyetleri bulunan sektörlerle ilgili anketleri doldurdular. Desteklenmesi ile şehirlerine istihdam ve katma değer sağlayacağına inandıkları sektörleri belirlemek üzere hazırlanan anketlerdeki soruları cevaplayan katılımcılar, 24 ana imalat sektörü içerisinden seçtikleri söz konusu sektörlerin mevcut sorunları ve bu sorunların giderilmesine yönelik uygulanabilecek çözümlerle ilgili de fikir sundular.

 

KIRIKKALE’DE ÖN PLANA ÇIKAN SEKTÖRLER

KOSGEB Kırıkkale Müdürü Köksal Özen’in başkanlığındaki Kırıkkale Çalıştay grubunda Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu ve Akreditasyon Sorumlusu Kübra Şerbetçioğlu, 1. OSB Başkanı Nurettin Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan  ŞAHİN  , Kalkınma Ajansı – İl Yatırım Destek Ofisi  Koordinatörü Abdullah  ÖZBAŞ,   KÜSİ Temsilcisi PROF.DR. Recep ÇALIN, Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Temsilcisi Fuat SAVAŞ , Teknopark – TTO Temsilcisi Yrd Doç .Dr Hayri YAMAN, Silah Sanayi İstisas OSB Müdürü   H. İbrahim EROL katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan Çalıştay  sonucunda 2018 yılı için KOBİGEL Destek Programı kapsamında Kırıkkale ilinde  hangi sektörlerin ön plana çıktığı tespit edildi. Yapılan çalışmada Kırıkkale’de Gıda Ürünlerinin İmalatı, Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünlerinin İmalatı, Mobilya İmalatı sektörleri ve Ana Metal Sanayi sektörünün ön plana çıktığı belirlendi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x