Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kuraklık Riski Taşıyan İller Arasındayız

Tatlı su kaynaklarının yüzde 70’inden fazlası tarımda kullanılıyor.Suyun önemine dikkat çekmek ve kuraklıkla mücadele amacıyla, Kırıkkale Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarımsal Kuraklıkla Mücadelede Tasarruflu Su Kullanımı Konferansı” düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tatlı su kaynaklarının yüzde 70’inden fazlası tarımda kullanılıyor.Suyun önemine dikkat çekmek ve kuraklıkla mücadele amacıyla, Kırıkkale Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarımsal Kuraklıkla Mücadelede Tasarruflu Su Kullanımı Konferansı” düzenlendi.

Nur Camii Konfe rans Salonu’nda düzenlenen konferansın açılışında konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Kırıkkale kuraklık riski taşıyan 33 il içerisinde yer almaktadır ve dolayısıyla bilinçli ve tasarruflu su kullanımını zorunlu hale getirmektedir” ifadelerine yer verdi.

SU VAZGEÇİLMEZ BİR KAYNAK

Kırıkkale’de Tarımsal Kuraklıkla Mücadele’de Tasarruflu Su Kullanımı Konferansı düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım, Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü öğretim görevlileri, il müdür yardımcıları, il ve ilçe müdürleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile muhtarlar ve çiftçiler ile çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Su, yaşamın sürekliliği, ekolojik denge‘nin korunması, tarımsal üretiminin sürdürülebilirliği, gıda arzı ve güvenliğinin sağlanması için vazgeçilmez kaynaktır” diye konuştu.

KURAKLIK RİSKİ

Dünyada var olan toplam su kütlesinin ancak yüzde 2.5’ini tatlı su kaynakları oluşturmakta olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Yılmaz “Bunun da %70’ten fazlası tarımda kullanılmaktadır.  Bunun için su tasarrufu yapmak zorunda olduğumuz birincil öncelikli sektör tarım sektörüdür. Kırıkkale kuraklık riski taşıyan 33 il içerisinde yer almaktadır ve dolayısıyla bilinçli ve tasarruflu su kullanımını zorunlu hale getirmektedir. Bu bağlamda Bakanlığımızca; Modern sulama sistemleri ve yöntemlerinin yanı sıra,  yeraltı su kaynaklarının az tüketildiği,  daha az su tüketen bitkilerin yetiştirildiği yeni destekleme modelleri geliştirilmektedir.  Su tasarrufu sağlayan, basınçlı sulama sistemleri desteklenmektedir. Bizler de bu kapsamda eğitim-yayım ve yaygınlaştırma çalışmalarına devam etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Yılmaz “Çiftçilerimizi kuraklık riski karşısında alacakları tedbirler konusunda bilgilendirmek ve yönlendirmek amacıyla bu konferansı düzenledik. Konferansımıza katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederim. Konferansımızın çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diler, en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ederim” dedi. Konferans Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım’ın yaptığı sunumun ardından Vali Yardımcısı ve konukların hazırlanan sergiyi gezmesiyle sona erdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x