Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kur’an kurslarında 11 bin 198 öğrenciye eğitim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaz Kur’an kurslarının kapanış töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, 2018 yaz kuran kurslarında toplam 11 bin 198 öğrenciye eğitim verildiğini bildirdi.

KAPANIŞ PROGRAMI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Nur Camii Konferans Salonunda yapılan Programa Vali Yardımcısı Şahin Arsal, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, müftülük personeli, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenciler ile veliler katıldı. Nur Camii Kur’an Kursu Öğrencisinin Kur’an tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın konuşması ile devam etti.

YAZ KURSLARI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

İl Müftüsü Şahin Yıldırım Kırıkkale il geneli Yaz Kur’an Kursları ile ilgili özetle şu bilgilere yer verdi: “Camilerde 301, Kur’an Kurslarında 176 sınıf açılmıştır. İl genelinde 334 kadrolu, 143 geçici öğretici ile eğitim yapılmıştır. Toplam 11198 öğrenciye eğitim verilmiştir. Yaz Kuran Kurslarına gelen bütün öğrencilere Elif Cüzü, Kur’an-ı Kerim, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitabım Ücretsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca verilmiştir. Yaz Kurslarımızda Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitiminin yanında, gezi, ziyaret, piknik spor gibi çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Öğrencileri namaza alıştırmak için Boyamalı Namaz Ağacı Formu dağıtıldı.

SPOR TESİSLERİ ÖĞRENCİLERE AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin Spor tesis imkânları öğrencilerimize açılmıştır. Bu bağlamda camilerimiz arasında “Futsal” adı altında futbol turnuvası yapılmıştır. Badminton Federasyonundan temin edilen malzemeler öğrencilere verilmiş turnuvalara katılımları sağlanmıştır. Öğrenciler Arasında Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışması düzenlenmiş öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir. Kur’an Kurslarının tamamına yakınında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından obezite, Kanser Çeşitli hastalıklarla İlgili seminer vermiştir. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 675 öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir. Kur’an Kurslarının tamamında öğrenci ve velileriyle birlikte 15 Temmuz Şehitlerimizi anma özel programı tertip edilmiştir. Yaz Kuran Kursu öğrencilerimizden üstün başarı gösteren bazı öğrencilerin ailelerine ziyaret gerçekleştirilmiştir.”

ÖĞRENCİLER TARAFINDAN RENKLİ GÖSTERİLER SUNULDU

İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın konuşmasının ardından Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Farklı Kur’an Kurslarında eğitim gören çeşitli yaştaki öğrenciler tarafından piyes, ilahi dinletisi, hadis-i şerif okuma, sure ve dua okuma, ezan dinletisi, ney dinletisi gibi etkinliklerle program renklendirildi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Kur’an okuma ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine ödülleri il müdürleri tarafından takdim edildi. Program Yaz Kur’an Kursu öğrencisinin okuduğu dua ile son buldu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x