Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Kutluca D-8 Bir Umuttur

Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, "Bugün geldiğimiz noktada D-8'lerin kıymeti çok daha iyi anlaşılmaktadır. D-8 Bir Umuttur" dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, “Bugün geldiğimiz noktada D-8’lerin kıymeti çok daha iyi anlaşılmaktadır. D-8 Bir Umuttur” dedi.

TÜM DÜNYADA  KAN, ZULÜM, GÖZYAŞI

Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, “Ne yazık ki bugün İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünya kan, zulüm, gözyaşı ve büyük adaletsizliklerin pençesinde kıvranmaktadır. Çok değil, daha geçtiğimiz günlerde Ramazan ayında, Müslümanların en mukaddes mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa’ya, Filistin topraklarına ve Gazze’ye İsrail’in gerçekleştirdiği fütursuz ve acımasız saldırılar hepimizin ve tüm dünyanın gözleri önünde olmuştur. Suriye ve Libya bugün paramparça, Irak işgalden bu yana hala kendisini toparlayamadı. Arakan ve Keşmir problemi İslam dünyasının kanayan bir yarası… Bir de Doğu Türkistan var ki yüreklerimiz sızlıyor! Milyonlarca Doğu Türkistanlı kardeşimiz toplama kamplarında tarihin gördüğü en acımasız asimilasyon ile karşı karşıya! Diğer yandan Avrupa’da ve Amerika’da İslamofobi hızla tırmanmaktadır. Bugün maalesef geçmişte yaşanmış vahşet, kıyım ve barbarlıkların dahi çok ötesinde ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. İşte böyle bir tablo karşısında; D-8 bir umuttur! Tüm dünya mazlumlarının, mağdurların ve mahzunların bu umudunu yeşertmek, ‘Yeni bir Dünya’ için gayret göstermek ise hepimizin vazifesidir! D-8’in Kurucu Umdelerini Yeniden Hatırlamalıyız. Bugün milyonlarca insan çeşitli sebeplerle evini, barkını, ülkesini terk etmiş durumdadır. Dünyanın birçok farklı noktasında çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin yüz binlerce insan zulme ve gadre uğramaktadır. Milyonlarca insan su, gıda, sağlık ve eğitim gibi birçok temel insani haklarını dahi elde edememektedir. Ayrıca haksızlıklar, hukuksuzlar, eşitsizlikler ve ahlaki yozlaşma her geçen gün derinleşmektedir. İşte bu nedenlerle bugün ihtiyacımız olan şey; günü birlik hamasi nutuklar değil, bundan 24 yıl önce D-8’lerin kuruluşunda ortaya konan ufuk ve vizyonu hatırlamaktır. Bugün zaman; laf değil, icraat üretme zamanıdır. Rehber alınacak temel prensipler ise şunlardır: Savaş değil, barış! Çatışma değil, diyalog! Çifte standart değil, adalet! Üstünlük değil, eşitlik! Sömürü değil, hakça paylaşım! Baskı ve zulüm değil, gerçek manada demokrasi ve insan hakları! İçinde bulunduğumuz bu derin ahlaki, hukuki ve ekonomik krizlerden çıkışın yolu işte budur; tüm insanlığın bu umdeleri yeniden hayata geçirmekten başka çıkar yolu kalmamıştır.”

Geçim İttifakı

Kutluca, “Nasıl ki şimdi muhalefette bulunmanın sorumluluklarını yerine getirme adına Geçim İttifakı kapsamında toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelip; çiftçimizin, esnafımızın, işçimizin sorunlarını dinleyip, çözüm önerilerimizi paylaşıyorsak, milletimiz tarafından devlet yönetme sorumluluğu omuzlarımıza yüklendiğinde de bu yetkilendirmenin tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceğimize; Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik gibi sorunlara neşter atacağımıza, KHK mağduriyetleri başta olmak üzere, toplumun birçok farklı kesiminin bizar olduğu adaletsizliklere son vereceğimize, Kirli ilişkilere, yolsuzluklara, rüşvete, iltimasa, torpile son vererek; kaynaklarımızın 83 milyon insanımız arasında adil paylaşımını sağlayacağımıza, Beton, asfalt, rant ve tüketim odaklı ekonomi modelinden vazgeçerek üretim ve istihdam odaklı, doğamıza zarar vermeyen ekonomi modeline geçeceğimize dair ve çok kısa zamanda vatandaşlarımızın içlerinden gele gele “hamdolsun, iyi ki bu kadrolar iş başında” diyebileceği bir ülkeyi inşa edeceğimize söz veriyoruz. Her bir vatandaşımızı bu çağrımıza ortak olmaya davet ediyor;”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x