Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür Sanat

MAHALLE KONAKLARINDA GELENEKSEL MOTİFLER

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi kapsamında faaliyet gösteren Mahalle Konakları, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri içerisinde geleneksel motiflerin yansıtıldığı “Tokat Tahta Baskı” etkinliği düzenledi.

HABER: TAHİR ERDEM

 

OSMANLI MOTİFLERİ KUMAŞLARDA

Kırıkkale Mahalle Konakları farklı etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Sosyal hayatın içerisinde daha çok olmak isteyen, el becerilerini geliştirip meslek sahibi olmak isteyen Mahalleli kadınların buluşma noktası olan Mahalle Konakları birçok kadını çalışma hayatına kazandırıyor. Yapmış olduğu sosyal etkinliklerle de dikkat çeken Kırıkkale Belediyesi Mahalle Konakları Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri içerisinde Tokat Tahta Baskı etkinliği düzenledi. Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte Osmanlı motiflerini kumaşlara yansıttılar.

 

GÜZEL ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKTI

Kırıkkale Evlerinde ücretsiz olarak düzenlenen tahta baskı etkinliğinde, Ihlamur ağacından yapılan geometrik desenli tahta kalıplar, doğal boyaya batırıldıktan sonra kumaşın üzerine elle basılarak bir birinden güzel ürünler ortaya çıkardılar. Etkinliğe katılanlar Tokat Tahta Baskısı ile perde, yazma, kırlent, bez çanta ve kıyafetin yanı sıra sehpa ile masa örtüsü gibi birçok ürün tasarladılar. Tokat Tahta Baskı Kursu eğitmenleri “Kırıkkale’de ilk defa düzenlediğimiz tahta baskı etkinliğini, Cumhuriyetimizin 100. Yıl anısına düzenledik. Gösterilen ilgi bizleri mutlu etti. Öğrencilerinden ev hanımlarına birçok vatandaşımız ilgi gösterdi. Burada, modern desenlerle çeşitli ürünler tasarladık. Ayrıca, kursiyerlerimizin yakaladıkları uyum sayesinde hoşça vakit geçirdiler. Benzer geleneksel el sanatlarını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu