EğitimKırıkkaleManşetYaşam

Makamda egzersiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Çat Kapı Masa Başı Egzersizleri” projesi bu kez Vali Ali Kolat’ın makamına geldi. Vali Kolat ve ziyaretçi ekip oturdukları yerden egzersiz yaptı
Makamda egzersiz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Makamda egzersiz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriUygulamalı egzersiz
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen egzersiz programına, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu,  İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Berrin Cebeci, İl Mahalli İdareler Müdürü Bedir Aktaş da katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Sağlık Bakanlığının 2014 yılını “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” yılı olarak belirlediğini söyledi. “Çat Kapı Masa Başı Egzersizleri” projesi ile amaçlarının, ilimiz genelinde özellikle mesaisini masa başında geçiren tüm çalışanlara bu hareketleri her gün belirli saatlerde yapılmasının ileride oluşacak kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının önüne geçebileceğini anlatmak ve bizzat çalışma ortamlarını ziyaret ederek( Çat Kapı) bu hareketleri uygulamalı olarak göstermek istediklerini dile getirdi.
Nerede hareket orada bereket
Vali Ali Kolat, programda yaptığı konuşmada; “Biz toplantıdayken arkadaşlar çat kapı yaparak yanımıza geldiler. Hayata geçirilen bur proje güzel bir uygulama. Biz sporumuzu aksatmadan yapmaya çalışıyoruz. Aşağı yukarı bir saat yürüyoruz. Bir saate yakında yüzüyoruz. Sağlık Bakanlığımız 2014 yılını Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat yılı ilan etti. Sağlık Müdürlüğümüz ise bu bağlamda Çat Kapı Masa Başı Egzersiz Programı geliştirdiler. Kurumlarımızı çat kapı ziyaret ederek egzersiz hareketleri yaptırıyorlar. Bu güzel bir hareketlilik. Daha önce söylediğim gibi “Nerede Hareket Orada Bereket” diyoruz. Dolayısıyla hareketli bir toplum, sağlıklı toplumdur.
Hareketsizlik performansı düşürür
Bu anlamda hareketli olmak sağlığımız açısından son derece önemli. Hareketsiz olursanız, uykunuz gelir ve performansınız düşer. Bu bağlamda oturduğunuz yerde bu hareketleri yapıyor olmak biraz daha performansınızı ve motivasyonunuzu artırır. Sağlığınıza kavuşmanız açısından da önemli katkılar sağlar. Bu anlamda Sağlık Müdürlüğümüzün hazırladığı bu projeyi bizlerde destekliyoruz. İnşallah sağlıklı bir toplum oluruz. Bu egzersizler sadece çalışanlarımıza, memurlarımıza özgü bir çalışma değil, işyerinde, özel sektöründe ve diğer kurumlarında yapabileceği hareketlerdir. Arkadaşlarımız sadece, resmi kurumlarımızda değil, diğer kurumlarımıza da çat kapı yaparak bu egzersizleri yaptıracaktır. Bu projeden dolayı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerini kutluyorum. Bu projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu