EğitimGündemKırıkkaleManşetYaşam

Milli Eğitim Maskotu MEBBİS

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
– Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
– Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli personel tarafından getirilen kedi kurumun maskotu haline geldi. Bilişim Sistemleri (MEBBİS) yöneticisi olarak çalışan Bilal Demirci, tarafından kuruma getirilen Kedi’ye Mebbis ismi verildi.

 

Personel tarafından bakımı yapılan ve daha çok MEBBİS biriminde kaldığı için “Mebbis” adı verilen kediyi, hafta sonları kurum personelleri gönüllü olarak evlerine getiriyor. Kurum çalışanları ile birlikte hafta başında mesaiye başlayan kedi Mebbis gün içinde kurumda çalışan bütün personellerin ilgi ve alakasıyla karşılaşıyor.

3 ay önce kuruma getirilen kedinin bir daha kendilerinden ayrılamadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, “Genelde orada durduğu için ismi de ‘Mebbis’ oldu. Arkadaşlarımızı çok sevdi, biz de onu sevdik. Tabii ki çocuklarımıza canlılara güzel davranmayı, yardımlaşmayı ve onlarla birlikte yaşamayı da öğretiyoruz ama biz de fiilen içinde yaşıyoruz. Çok da güzel oldu, Mebbis’ten memnunuz. O da bizden memnundur sanırım. Kedimizle kurum görevlileri ilgileniyor.” dedi

Kedinin adeta kurumun neşesi olduğunu söyleyen Bilal Demirci “”Buraya gelenler de seviyor. Kurumda bütün odaları dolaşıyor. Özellikle Milli Eğitim Müdürümüzün odasını çok seviyor, orada zaman geçirmeye bayılıyor. Bu şekilde Mebbis’le günlerimiz geçiyor. Mebbis, aslında ablamın kedisinin yavrusu. Scottish Fold cinsi bir kedi. Onlarda gördüm ve çok hoşuma gitti. Ondan sonra da Mebbis bizimle birlikte yaşamaya başladı. Gerçekten burada çok popüler olmaya başladı. Hafta sonlarını şube müdürlerimizin evlerinde geçiriyor hatta artık okullardan duyan öğretmenlerimizin de hafta sonları misafiri oluyor.” dedi.

 

Mebbis”in personelden biri gibi olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün .Mebbis”in hayatlarına renk kattığına belirterek “Normalde hayvanlara karşı bir fobim vardı ama Mebbis sayesinde bunu da aşmış oldum. İnanılmaz rahatlatıcı, insana huzur veren, yalnızlığı hissettirmeyen bir canlı. Biz kendisini çok seviyoruz. Bazen eve de götürüyorum. Eşim ve çocuğum da çok seviyor. Hafta sonu burada kimse olmadığı için gönüllü arkadaşlarımızla evimize götürüyoruz. Pazartesi tekrar bizimle mesaiye başlıyor.” ifadesini kullandı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x