Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MKE Üretimine Aralıksız Devam Ediyor

MKEK Genel Müdürü Yasin AKDERE, basın mensuplarının katılımı ile MKE Maksam Makina ve Maske Fabrikasında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SOLUNUM CİHAZININ ÜRETİMİNE GELECEK AY BAŞLIYORUZ

Genel Müdür Yasin AKDERE, koronovirüs ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen, tamamen yerli ve milli olarak prototipini yaptığımız ve Sahra adı verilen mekanik solunum cihazının seri üretimine gelecek ay içinde başlanacağını ve haftalık 500 adet üretebilecek altyapının sağlandığını belirtti. Sahra cihazı, nefes darlığı ve kandaki oksijen oranı düşüklüğünden dolayı ağırlaşan bir Covid-19 hastasına temel solunum desteği sağlama özelliğine sahip olup, solunum yetmezliği çeken diğer hastalar için de kullanılabilecektir.

HAFTADA 6 MİLYON 500 BİN MASKE ÜRETİLİYOR

Akdere,Kurumumuz cerrahi maske olarak bilinen bez maskeden şu an haftada 6 milyon 500 bin adet üretmektedir. Kurumumuz ve Askeri Dikimevleri ile birlikte Milli Savunma Bakanlığımız, haftalık bez maske üretiminde 10 milyon adete ulaşmıştır. Kurumumuzun ürettiği cerrahi maskeler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra halkın ihtiyaçlarını da karşılayacak niteliktedir. Cerrahi maske yanında bugüne kadar 334 bin 825 adet tulum, 33 bin 210 adet koruyucu gözlük, 377 bin 100 koruyucu eldiven ve 41 bin 400 litre dezenfektan üretimi gerçekleştirilmiştir.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÜRETİM YAPILIYOR

Üretim hakkında bilgi veren Akdere, MKE Maksam Makina ve Maske Fabrikasında 3 vardiya sistemi halinde 24 saat esasına göre çalışılmaktadır. Koronovirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında çalışan işçiler, uluslararası standartlara uygun maske ve koruyucu sağlık malzemeleri üretimini sürdürmektedir. Üretim bandında aralıklarla çalışan işçilerin görev yaptıkları alanlarda düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca işçilerin ateş ölçümleri, fabrika girişlerinde düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.Kurumumuz ürünleri olan NEFES Yeni Nesil KBRN Gaz Maskesi, Yeni Nesil Panoramik Gaz Maskesi, SR10, SR10 ST ve SR10 MC KBRN Gaz Maskeleri D12 KBRN Tipi Gaz Süzgeci,P13 Plastik Gaz Süzgeci, Sanayi Tipi Gaz Süzgeçleri, Cerrahi Tip Maskeleri, N95 Tipi Maske vb. hakkında bilgi veren Akdere; bu ürünlerin Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Sağlık Bakanlığı ve bağlı hastaneler, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Belediyeler, Valilikler ve birçok kamu kuruluşuna gönderilmekte olduğunun da altını çizdi.

Genel Müdür Akdere, ülkemizin son dönemde İspanya, İtalya, A.B.D ve Libya’ya gönderdiği yardım malzemeleri kapsamında cerrahi maske, koruyucu tulum, koruyucu gözlük, dezenfektan ve panoramik gaz maske seti noktasında Kurumun büyük destek verdiğini de ifade etti.

Genel Müdür Akdere, son olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi AKAR’ın talimatları doğrultusunda Covid-19 salgınıyla mücadelemizde MKE Kurumu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz, halkımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isterim, millet olarak hep beraber bu salgının üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x