GündemKırıkkaleManşet

MKE’nin kan kaybına tahammül kalmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi, Savunma Sanayi müsteşarlığı ve MKE arasında Savunma sanayi için Araştırmacı yetiştirme protokolü imzalandı. Törende konuşan Savunma sanayinin omurgası olan MKE’nin artık kan kaybına tahammülü kalmadığını ve yerli üretime büyük önem verdiklerini söyledi
 
PROTOKOL İMZALANDI
Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Savunma sanayinde yeri üretimi teşvik etmek iş kaybını ve zamanı en aşağı indirmek için uygulamaya konulan ve bu güne kadar ülke genelinde sadece beş üniversite ile protokolün imzalanan kısa ismi SAYP olan Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programının protokol imzaları dün Kırıkkale Üniversitesinde yapılan törenle imzalandı. Fen ve Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonunda yapılan imza törenine Vali Ali Kolat, MKE Genel müdürü İzzet Artunç,Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Cemil Sami Tüfekçi, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ekrem Yıldız, MKE Genel Müdür yardımcısı Faruk Yenal,Savunma Sanayi Arge Sorumlusu Deniz Demirci,MKE ARGE Teknolojileri Daire Başkanı Zafer Pesen, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin il müdürleri ve üniversite akademik kadrosu katıldı.
 
BİLGİLER VERİLDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda üniversite yetkilileri ve müsteşarlık yetkilileri proje hakkında bilgi verdiler. Daha sonra konuşma yapan Rektör Yıldız, “Üniversite sanayi iş birliği üniversitelerin son zamanlarda devletin oluşturduğu teşviklerle çok önem verdikleri alan haline geldi. Üniversitelerin performansında ne yaptıkları, ne kadar sentez projeleri yürüttükleri üniversitelerin performansları bağlamında en önemli gösterge olarak kabul edildi” dedi. “Bir taraftan eğitim öğretimini sürdürürken diğer taraftan bilimsel çalışmalar yapıyorlar. Biz son yıllarda üniversite sanayi iş birliği konusunda gerçekten büyük çabalar gösteriyoruz. Kırıkkale MKE ile doğmuş, Kırıkkale’nin bir yönüyle de anasıdır. MKEK’nin savunma sanayinin temelini oluşturması bizi savunma teknolojilerine daha fazla yönlendirmiştir. Devletimizin bizden beklentisi de bu alanda öne çıkmamızdır. Artık 23 yıllık bir üniversite olarak olmazsa olmaz önemli bir misyonumuz olmuştur.”
 
TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ BİR LOKOMOTİFİ
“Bu alanda araştırmacı yetiştirmek, hocalarımızı bu alana yönlendirmek amacıyla ciddi çalışmalar yapıyoruz.  MKE’nin bizim arkamızda olması bizim için büyük bir şevk kaynağıdır. Yetkililere bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. MKE yönetimi son yıllarda bizimle birlikte son derece istekler içerisindeler. Bu olumlu isteklerde bizleri çalışmalarımız kapsamında umutlandırmış ve bu şekilde bir çalışmaya yönlendirmiştir.” Yıldız’ın ardından konuşma yapan MKE Genel Müdürü İzzet Artunç ise; üniversite ile yapılan projeyi son derece önemsediklerini söyledi. MKEK savunma sanayinin Türkiye’deki en önemli bir lokomotifi.  Artunç, “Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren sanayinin öncüsü olma yolunda ilerledik. Bir çok aşamalardan geçtik. İlk kurulduğumuz yıllar ve bu yıllar arasında çok fark var. Geçmiş yıllarda hem üretim, hem de bilgi bakımından farklı eksikliklerimiz oldu. Biz değişik bir süreçteyiz, geçmiş yıllardaki MKE olamayız. Biz dünyanın ihtiyaçlarını dikkate alan, teknolojik gelişmeleri önemseyen bir kurumuz.”
 
ORDUMUZUN İHTİYAÇLARINI BÜYÜK ORANLA KARŞILADIK
“Ordumuzun ihtiyaçlarını büyük oranla karşıladık. Türkiye kendi kararını kendi veren, kendi düşündüğünü kendi yapan bir sanayiye sahip olmalı. Düşündüğümüzü hemen yapabilen bir kurum olmalıyız. Biz bunları tek başımıza yapamayız, bizlere bu konuda bilgi birikimi yüksek olan personeller gerekiyor. Hangi ülke savunma sanayisini üniversite ile yürütüyorsa o ülkeler bu alanda gelişmiştir.” “Biz kendimizi bu şehrin bir parçası olarak görüyoruz. Ayakları yere basan, silah üretme konusunda bu proje bize büyük destek sağlayacaktır. Savunma sanayinin lider noktaya gelmesi için elimizden gelen tüm gayretleri kullanacağız. Buradaki çalışmalarımızı, kendi mutfağımızda karşılayacağız. Tüm gücümüzle destek vereceğiz ve iyi bir sonuç alacağız.”
 
MUTLULUK VERİCİ
Son olarak konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Cemil Sami Tüfekçi, “Bu protokol üniversite sanayi mekanizmasına büyük bir yol açtı. Kırıkkale Üniversitesinde yüksek lisans yapan, doktora yapan öğrencilerin MKEK’ye yardımcı olmak için çalışması bizleri de mutlu edecektir. Bizim hedefimiz ürettiğimiz savunma sanayi silahlarının alt yapısını burada oluşturmak, kendi malzemelerimizi de kendimiz yapmamızdır. İnsan olmadan hiçbir şey olmaz. Biz bu tür protokolleri üniversitelerde yaparak herkese şunu göstermek istiyoruz Türk bilim insanı, Türk mühendisi çok değerli işler yapabilir. Önemli olan önüne verilen projeyi doğru şekilde yönlendirilsin” dedi. Tüfekçi’nin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Ali Kolat ise; bu tür projelerin son derece mutluluk verici olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte projenin protokolü imzalandı. (Haberin İzinsiz alınması halinde kanuni haklara buşvurulacaktır)

  • Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu