Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Motor sporları için 600 M2’lik alan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Belediye Meclisi Gençlik ve Sosyal Hizmetler Komisyonu şehirde, motor sporları ile uğraşan vatandaşların talepleri üzerine, belediyeye ait olan bir alanda bu sporların yapılabilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda drift sporu artık yasal bir alanda daha sağlıklı koşullarda yapılabilecek. 

 

TEHLİKELERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Belediye Meclisi Gençlik ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, 03.12.2014, 10.12.2014, 17.12.2014, 24.12.2014, 31.12.2014 tarihlerinde toplanarak, Kırıkkale’de araç sporlarının yapılabilmesi için araştırmalar yaptı. Uzman kişi ve kuruluşlardan görüş alınarak yasal prosedürüne uygun olarak incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde; gençlerin ve ilgili vatandaşların şehir içinde cadde ve sokaklarda yarışıp doğal düzeni bozduğu, tehlikeli davranışlarda bulunduğu, maddi hasarlı ve insanların can ve mal güvenliğini de tehlikeye attıkları tespit edildi.

 

 

OSMANGAZİ MAHALLESİ BELİRLENDİ

Bunun önüne geçebilmek ve gençlere imkan sağlamak amacıyla Kırıkkale Belediye Meclisi Gençlik ve Sosyal Hizmetler Komisyonu bir araştırmada bulundu. İç Anadolu Bölgesinde bu spora yönelik bir yarış pistinin bulunmaması, Kırıkkale ve çevre İllerin amatör ve lisanlı sporcularının İlimize gelerek bu sporu icra edip aynı zamanda Kırıkkale’nin tanıtımı ve Kırıkkale’ye katkı sunması amaçlanıyor. Bu rapora göre 402 m, 3 şerit drag yarış pisti (1/4 mil) ve 300 m frenleme mesafesi, frenleme mesafesinin de dahil olduğu 600 m2’lik bir alanda drift sporlarına uygun bir şekilde düzenlenmesi amaçlanıyor.Kırıkkale’de  bu sporun icra edilmesinin amaçlandığı bölge araştırması yapıldı. Osmangazi Mahallesi Doğa Düğün Salonu karşısında bulunan arazi uygun olduğu tespit edildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu