Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

MÜRACAATTA GEÇ KALMAYIN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Emekliler Derneği Başkanı Aytekin emeklilere çağrıda bulundu

Dernek tarafından gündeme getirilmesinin ardından Yuva Çullu arasında bulunan alanda başlatılan 927 konutluk TOKİ projesinde sona yaklaşılıyor. İnşaat çalışmalarının yüzde 80’i tamamlanan ve Eylül ayı itibariyle tamamlanması beklenen projeden yararlanmak isteyen emeklilere çağrıda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin “Müracaatlar 12 Mart- 12 Nisan tarihleri arasında yapılıyor” diye konuştu.

MÜRACAAT SAYISI 3 BİN 500’E ULAŞTI

Kırıkkale şehir merkezinin doğusunda başlatılan ve büyük beğeni toplayan emeklilere yönelik 927 konutluk TOKİ büyük ilgi görüyor. Şuana kadar sadece kendilerine 3 bin 500 müracaatın gerçekleştiğine dikkat çeken Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, projeden yararlanmak isteyen emeklilere müracaatta geç kalmamaları uyarısında bulundu. Projenin kendilerine ait olduğunu hatırlatan Emekliler Derneği Başkanı Aytekin “226 adet 3+1, 701 adet 2+1 olmak üzere toplamda 927 konutluk TOKİ’den yararlanmak isteyen emekli sayımız bugün itibariyle 3 bin 500’e ulaşmış durumda” diye konuştu.

EV TAPUSU OLMAMA ŞARTI

Emeklilere tanınan avantajlardan da bahseden Başkan Aytekin, “2+1 konutlarda 240 ay vade imkanı tanınıyor. Toplamda 116 bin TL olan 2+1 konutlarda aylık ödeme tutarı 388 TL. Toplamda 110 ila 128 m2 olan 3+1 konutlar da ise 180 ay vade imkanı, aylık 759 TL taksit ve toplamda 170 bin TL. Projeden mal varlıklarına bakılmaksızın sadece üzerine kayıtlı ev tapusu olmayan her emeklimiz müracaatta bulunabilecek. Emeklilerimiz, Müracaatlarını emekli kimlikleri, nüfus cüzdanlarıyla birlikte Halk Bankasına yapabilecekler” ifadesini kullandı.

25 MART-12 NİSAN TARİHLERİ ARASI

Yuva Çullu TOKİ konutlarından yararlanmak isteyen emeklilerin 25 Mart-12 Nisan Tarihleri arasında müracaatta bulunması gerektiğini söyleyen Başkan Aytekin, konutların sahiplerinin kura ile belirleneceğine dikkat çekti. Projenin Eylül ayı itibariyle tamamlanacağını ve hak sahiplerine konutlarının teslim edileceğini vurgulayan Başkan Aytekin, inşaat çalışmalarının şuan itibariyle yüzde 80’inin tamamlandığını hatırlattı. Başkan Aytekin, diğer taraftan 16 Mart Cumartesi günü Emekliler Derneği olarak konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapacaklarını, toplantıya TOKİ’den yararlanmak için başvuruda bulunan veya bulunmayan tüm emeklilerin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x