Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimEkonomiGündemKırıkkaleManşetTeknoloji

Müsrif Üniversite

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber71 Özel Haber

BUNSEN BEKİ’NİN ALEVİ, KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’Nİ YAKTI

Kırıkkale Üniversitesi son yıllarda maalesef ciddi bir güven kaybı yaşıyor. İyi yönetilememenin sancılarını çeken Kırıkkale Üniversitesi’ni bu defa Veteriner Fakültesi’nde yaşanan müsrif bir harcama kalemi ile gündeme getiriyoruz. Piyasa değeri 728 TL olan WLD-TEC marka Flame 100 model ‘Bunsen Beki’ni neredeyse üç katına satın alan Kırıkkale Üniversitesi, müsrifliğin alasına imza attı.

NEREDEYSE ÜÇ KATI FİYAT ÖDENDİ

Kırıkkale’nin bir çok resmi kurumunda yaşanan yalan-yanlış ödemelere bir yenisi daha eklendi. Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi, geçtiğimiz günlerde deneylerde kullanmak üzere 94 adet ‘Bunsen Beki’ satın aldı. Edinilen bilgilere göre, eğitim için yapılan satın alma işleminin bedeli ise 183 bin TL olduğu iddia edildi. Flame 100 Bunsen Beki’nin tanesine 1.946,80 TL ödeyen üniversite, aynı ürünün farklı markaları 100 TL’ye bile satılıyorken tercih etmedi. Üniversitenin satın aldığı WLD-TEC marka Flame 100 model Bunsen Beki ise, piyasa da ufak bir araştırma yapıldığında pazarlıksız 728,19 TL gibi bir rakama satın alınabildiği görülüyor. Oysa Kırıkkale Üniversitesi aynı marka ve ürüne hemen hemen üç katı fiyat ödeyerek müsrifliğin alasını yaptı.

AMAZON’DA BİLE 500 DOLAR

İşin ilginç tarafı ise piyasada 100 TL’ye bile satılan ve aynı işlevi gerçekleştiren başka marka Bunsen Beki neden tercih edilmedi? WLD-TEC marka Flame 100 model Bunsen Beki, dünyaca ünlü Amazon.com sitesinden bakıldığında 501.99 dolar, yani 1.470,23 TL. Oysa Kırıkkale Üniversitesi tane başına 1.946,80 TL ödedi. Aynı ürünü Tükiye’de kimyalab.com adlı sitede 950 TL’ye satılabildiğini bulduk. Hatta kredi kartına taksit imkanı ve iade şartları bile mevcut. www.windaus.de adlı Alman sitesi ise Flame 100 model Bunsen Beki’ni 218 Euro’ya satıyor. Yani 728,19 TL. Böylesine bir müsrifliğe izin veren, imza atan ve göz yuman kim varsa bu ihaleden sorumludur. Kırıkkale Üniversitesi’nin bu tarz yaptığı müsrif harcamaların önüne geçmek adına, bizzat Haber71 Gazetesi olarak ücretsiz araştırma, geliştirme ve danışma hizmeti verebiliriz.

BUNSEN BEKİ NE İŞE YARIYOR?

Bunsen beki (Bunsen lambası olarak da bilinir), tutuşucu bir gaz ile havayı, yanmadan önce, istenen oranda karıştıran aygıt. Yalnızca gaz ile çevredeki havanın karışarak yanmasına oranla daha sıcak bir alev oluşmasını sağlar.


Müsrif Üniversite - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Müsrif Üniversite - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Müsrif Üniversite - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x