Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

‘Neden kahvehaneler kapatılmıyor?’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Pi Anatalitik Dershanesi Kurucularından Mehmet Çağal, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak, “Dershanelerin topluma ne zararı var ki? Kahvehaneler kapatılmıyor, dershaneler kapatılıyor” dedi.

‘DERSHANELER ZARARLI MIDIR?’

Çağal, dershanelerin kapatılması gündemine çok farklı bir boyut getirdi. Dershanelerin ekonomiye ve milli eğitime katkılarından bahsederek, “Dershanelerin kapatılması için ne gibi bir zarar gösterebilirler? Dershanelerin topluma ve milli eğitime bir zararı var mıdır? Çocuklarımızın zararlı mekanlara, internet kafelere ve kahvehanelere rağbet göstermemesinin en büyük sebebi dershanelerdir. Kahvehaneler neden kapatılmıyor?” dedi.

‘OKULLAR YETERLİ OLSA BİLE…’

Özel eğitimin en doğal hak olduğuna işaret eden Çağal, “Okullar yeterli olsa bile dershanelerin eğitime getirdiği katkılar ve faydalar inkar edilemez. Öğrenciler 10-15 kişilik sınıflarda özel ders alıyorlar. Ailelerin istediği de öğrencilerin boş vakitlerinde dershanelere gitmesidir. Bunun onların en doğal hakkı olduğu gerçeğini tartışamayız” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM MERDİVEN ALTI’NA İNECEK’

Dershanelerin kapatılmasıyla fırsat eşitliğine de ağır bir darbe vurulacağına dikkat çeken Çağan, “Dershaneler kapatılırsa, öğretmenler daha çok birebir özel dersler verecek. Bunun maliyetini düşünebiliyor musunuz? Bu ekonomik açıdan durumu iyi olmayan aileler ile iyi olanlar arasındaki farkı artıracaktır. Yani eğitim, bürolara ve evlere daha çok girmeye başlayacaktır. Kısacası eğitim de artık ‘merdiven altı’ tabiriyle anılacaktır” dedi.

‘GELİŞMELERE GÖRE YOL BELİRLEYECEĞİZ’

Çağan sözlerini şöyle sürdürdü; “Şuan için gelişmeleri takip ediyoruz ve bekleme halindeyiz. Bizlerde devletimizin gösterdiği yolda ilerleyeceğiz. Zaten Başbakanımız dershanede çalışan öğretmenleri açıkta bırakmayacağını söylemişti. Dershanelerin geleceği ile ilgili somut bir şey yok. Bizde gelişmelere göre kendimize yol belirleyeceğiz”

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
fatih fatih
fatih fatih
26 Kasım 2013 10:36

kahvehane ve dersaneyi karşılaştırma yapan biri eğitimcilik yapıyor vay be ülkenin haline:(

Başa dön tuşu