Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Öfkemizi Kontrol Edelim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Ramazan ayında, açlık, susuzluk ve uykusuzluğun öfkeye sebep olduğunu söyledi.

 

ORUÇLU OLDUĞUNUZU HATIRLAYIN

Ramazan ayında, açlık, susuzluk ve uykusuzluğun öfkeye sebep olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,”Yaklaşık 16-17 saat süren açlık ve susuzlukla ilişkili olarak insanlarda öfke kontrolünde bozulmalar, sinirlilik, gerginlik ve aşırı tepkisellik görülüyor. Bu durumlarda oruçlu olduğumuzu unutmamamız ve aynı zamanda öfkemizi kontrol etmemiz gerekiyor” dedi.

 

TAHAMMÜLSÜZLÜK OLUŞUYOR

Yaz aylarında tutulan oruç, fiziksel yorgunluğun yanı sıra, insan psikolojisi üzerindeki etkileriyle de dikkat çekiyor. Oruçlu iken; aç, susuz, uykusuz kalmak ve bunaltıcı havaların da etkisiyle kişide gerginlik ve tahammülsüzlük oluşturabiliyor. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Ramazan ayında açlık, susuzluk ve uykusuzluğun, insanlarda öfke kontrolünde bozulmalar, sinirlilik, gerginlik ve aşırı tepkisellik görülmesine sebep olduğunu söyledi.

 

AŞIRI TEPKİLER GÖRÜLÜYOR

Ramazan ayında öfke kontrolü için orucun neden tutulduğunu, orucun amacını çok iyi idrak etmenin gerektiğini ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,”Aç, susuz, uykusuz kalmak ve bunaltıcı havalarında etkisiyle, kişide terleme yoluyla oluşan su kaybı öğle saatlerinde yemek yeme ihtiyacı, gece geç yatıp erken uyanma, gerginlik ve tahammülsüzlüğü artırabiliyor. Yaklaşık 16-17 saat süren açlık ve susuzlukla ilişkili olarak insanlarda öfke kontrolünde bozulmalar, sinirlilik, gerginlik ve aşırı tepkisellik görülüyor” dedi.

 

ORTAMI TERK EDİN

Ramazan’da öfkeyi kontrol etmek için dikkat edilmesi gereken hususların varlığından bahseden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,”Bir ortamda çok ciddi bir öfke ve sinirlilik yaşıyorsak o ortamı terk etmek gerekiyor. Bunun dışında oruçlu olmanın getirdiği manevi duyguyu ve orucun amacını aklımızda tutmak gerekiyor. Onun dışında derin nefes egzersizleri ile öfkeyi kontrol edebilmek gerekiyor. Orucu neden tuttuğumuzu, niye tuttuğumuzu, orucun amacını çok iyi idrak etmek ve buna göre hareket etmek gerekiyor. Aslında sadece aç ve susuz kalmak değil öfke orucu da tutmamız gerekiyor” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x