Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

OKR Nedir? OKR Koçu Ne İş Yapar?

OKR ülkemiz genelinde yeni tanışılmış olan bir sistemdir. Açılımı objectives and key results olmaktadır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

OKR ülkemiz genelinde yeni tanışılmış olan bir sistemdir. Açılımı objectives and key results olmaktadır. Türkçeye çevrilme hali ise amaçlar ve anahtar sonuçlar anlamına gelmiş olmaktadır.

Tam olarak OKR bir şirketin belli bir amacı olmalıdır. Ancak bu amacın öncelikli bir amaç olması oldukça önemlidir. Bir şirketin binlerce amacı olabilir ancak ilk 5 tanesi OKR metodolojisini ortaya koymaktadır. Burada OKR ’nin ilk amacı ortaya çıkmakta ve ilk faydası da burada devreye girerek şirketin asıl amaçlarına odaklanmasını göstermektedir. Sonra da anahtar sonuçlar ortaya konulmaktadır. OKR eğitimi talep edildiğinde de OKR danışmanı devreye girer.

Burada danışman yönlendirmeleri ile OKR yönetimine başlar. Ayrıca OKR şirketin hedeflerindeki ilerlemeleri ve bunu yanı sıra ekipteki ilerlemeleri ölçer. Sonrasında kişisel hedef konusunda da ilerleme var mı bunları gösterir.  Böylece şirketin tün amaçları açık bir şekilde çalışan kişilerin hepsine yayılarak şirketin içindeki çalışma verimi artırılır. Twiser sitesi üzerinden OKR danışmanlığı hakkında detaylı bilgiye ve talep ettiğiniz hizmetlere ulaşabilirsiniz.

OKR Hedef Belirleme?

OKR hedef belirleme sisteminde net ve basit bir çerçeve oluşturarak hedef oldukça görünür hale getirilerek somutlaştırılır. Günlük sonuçlarda çalışanlar buradan ilerleme takibini yapar ve geri kalış var ise bunun üstüne gidilir ve sebepleri araştırılır. Bu sebeplerin üzerine gidilir ve günlük hedeflere ulaşarak yıllık ya da aylık hedeflere yönerge oluşturulur. Hedefler belirlenirken önce amaçlar oluşturulur ve bu hedefler içinde ilk beş ele alınır.

Bu ilk beş hedefe gitmek için de belli yollar çizilir ve amaçlara yönlenir. Anahtar sonuçlar hedefe ulaşmak için son derece önemlidir. Bunlar sonucu belirleyen kriterler ollirmaktadır. Sonuçlar mutlaka hedeflere ulaşılması bakımından belli ölçülerde değerlendirilir.  Twiser sizlere her türlü OKR tanımada hedef belirlemede hedef yolunda analizlerde ve sonuca ulaşmada danışman olacaktır. OKR’ler belirlenirken mutlaka şirketin özellikleri ve çalışanları da dikkate alınmalıdır.

Şirketin belirlediği hedefler ile çalışanların ki mutlaka aynı yönde olmalıdır. Bu bir şirketin başarısı için en önemli konulardan biridir. Üst düzey yöneticiler mutlaka şirket için gereken çalışma stratejilerini iyi belirlemelidir. Departmanları ilgilendiren OKR’ ler ise takım müdürü ya da varsa lideri tarafından belirlenir. Daha sonra çalışan kişiler ile bu hedeflere dahil edilir.

OKR’ lerin Zaman Dilimleri Nasıl Belirlenir?

OKR’ ler şirketlerin ve çalışanların yıllık ve üç aylık zaman dilimleri şeklinde belirlenir. Çalışanlar bazında sadece üç aylık olarak OKR’ ler belirlenir. Böylece şirketin çalışanları ve departmanlarına yönelik hedeflerdeki ilerlemelerini takip edebilmek adına aylık yahut da haftalık kontroller gerçekleştirilir. Eğer ilerleme yoksa bu durumda OKR’ler için yön değiştirilerek iyileştirmeler yapılır. OKR sistemi ile ilgili tüm merak ettikleriniz ve OKR koçluğu hakkında Twister sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x