Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Olaylı seçim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Genel Kurulu, olaylara sahne oldu. İddiaya göre Kırşehir’den gelen işçilerle, Kırıkkale’deki işçiler arasında yumruklaşmalı kavganın yaşandığı kongrede Recep Sefer yeniden başkan seçilirken, Mertgün Altınok ve Ömer Olgun seçimi kaybetti.
 
GÜNDEMDE SEÇİM VAR
Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan genel kurula Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın katılımı ile gerçekleşti. Öztaşkın’ın gündeminde 7 Haziran Genel Seçimleri vardı. Öztaşkın, “Bir yerde kendi geleceğimizi oylayacağız, kendi kaderimizi ellerimizle belirleyeceğiz. Ülkemizde çok önemli sorunlar var. Bu seçimler birçok kanaat önderinin söylediği gibi tarihsel bir seçim niteliği de taşımakta. Elbette ki her seçim önemlidir. Ama bu seçimin öneminin daha fazla olduğunu bizler de farkındayız” diye konuştu.
 
“İŞÇİ OLDUĞUMUZU UNUTMAYACAĞIZ”Olaylı seçim - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Türkiye’nin giderek demokrasi yolundan çıktığını ve otoriterleşme yolunda bir yol aldığını iddia eden Öztaşkın, 7 Haziran seçimleriyle birlikte ülkede bir sistem tartışması da yaşandığını söyledi. 7 Haziran’daki seçim sonuçlarına göre başkanlık sisteminin gündeme geleceğinin de konuşulduğunu hatırlatan Öztaşkın, “Dolayısıyla hem kendi hem de ülkemizin geleceğini bu seçimlerde oylayacağız. Seçimler hem hesap sorma mekanizmasıdır, hem de geleceğinizi belirleme mekanizmasıdır. Oy verirken işçi gibi davranacağız. İşçi olduğumuzu unutmayacağız”  şeklinde konuştu.
 
ALTINOK VE OLGUN ARTIK YOK
Genel Kurul oylamasından önce Şube Başkanı Recep Sefer, Aday Eyüp Kahraman ve Mertgün Altınok da birer konuşma yaparak delegeleri selamladı. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut Şube Başkanı Sefer 76 oy alırken, Eyüp Kahraman 68 oyda kaldı. Toplam 150 delegenin oy kullandığı seçimde 6 oy da geçersiz sayıldı. Recep Sefer’in listesinden aday olan Mertgün Altınok ve Ömer Olgun’un seçilmemesi ise büyük sürpriz oldu.
 
TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ
Genel Kurul’da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gerginlik başladı. İddiaya Kırşehir PETLAS’tan gelen işçiler ile Kırıkkale’de görev yapan işçiler arasında sözlü tartışma ile başlayan gerginlik daha sonra yumruklaşmalı kavgaya dönüştü. Polisin takviye ekipler göndermesiyle gerginlik büyümeden yatıştırıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu