GündemKırıkkaleManşetSağlık

Pembe prenses tarama yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Bakanlığı’nın kadınlara yönelik başlattığı çalışmalar kapsamındaki hazırladığı ‘Pembe Prenses’ isimli kanser tarama aracı Sulakyurt ilçesi’nde tarama yaptı.
 
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
Türkiye genelinde bulunan bayanların meme,rahim ağzı ve kolon kanserleri konusunda erken teşhis amacıyla çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda iç donanımıyla hazırladığı ‘Pembe Prenses’ tırı Sulakyurt ilçesinde bulunan bayanlara yönelik tarama yaptı. Erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkat çeken Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Sağlık Bakanlığı’nın koordinesi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
TARAMA KÜLTÜRÜ GENİŞLİYOR
Güngüneş, mobil araçlarla taramanın sağlığın korunmasının önemli bir parçası olduğunu, esas amacın tarama kültürünü geliştirmek, vatandaşın da buna olan ilgisinin arttırılmasının gerekliliğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın kamu spotu çekimleri için gerçekleştirdiği faaliyete Güngüneş başta olmak üzere Müdürlüğün ve Sulakyurt ilçe hastane yetkilileri katıldı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu