Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimYaşam

Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Eserleri, Genç Kuşaklara Anlatılacak

Üsküdar Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ve Kırıkkale Üniversitesi arasında Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üsküdar Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ve Kırıkkale Üniversitesi arasında Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Üsküdar Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, protokol imza töreni, Gülhane Parkı’ndaki Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan İBTAV Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, İslam bilim tarihine bakışının Müslümanlar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Erdoğan, “Biz ciddi bir yenilmişlik psikolojisiyle cumhuriyeti kurduk ve 100 yıldır bunu üstümüzden atmak için uğraşıyoruz. Hoca’nın sadece Anadolu Müslümanları için değil, bütün Müslümanlar için bunun ciddi bir öz güven inşası olduğuna inancı vardı. Yani bizim Müslüman olmamızın geri kalmamızla bir alakası yok. Bilakis biz Müslüman olarak bilimlere katkıda bulunmuşuz. Bilim insanlık mirasıdır, bütün insanlığın malıdır. 2019’da yapılacak etkinliklerle Prof. Dr. Sezgin’in gençlere ve çocuklara anlatılması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

– “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hikayesini gençlere örnek gösteriyorum”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, İslami bilimler alanındaki eserlerinin ortaya çıkarılarak gençlere aktarılması gerektiğine işaret ederek, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hikayesini, Bitlis’ten çıkıp sisteme ve birçok engele rağmen başarılı, idealist ve çalışkan olmasını, iyi şeyler amaçlamasını gençlere örnek gösteriyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Eserleri, Genç Kuşaklara Anlatılacak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Üsküdar Üniversitesi olarak “Dekolonizasyon ve Prof. Dr. Fuat Sezgin” başlıklı konuyu işlemek istediklerini dile getiren Tarhan, Prof. Dr. Sezgin’in sömürgeciliğin felsefi temellerini sarsan ve dünyadaki sömürme yöntemlerini deşifre edecek çalışmalar yaptığını kaydetti.

İBTAV Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2019’u Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Yılı ilan etmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Eserleri, Genç Kuşaklara Anlatılacak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

– 21 üniversite ile protokol imzalandı

İmzalanan protokole göre, İslam bilim tarihinin dünya medeniyetine yaptığı katkılar çerçevesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin ve çalışmalarının, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması hedefleniyor.

Üsküdar Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, 2019 yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlatmak ve çalışmalarını genç kuşaklara aktarmak için çalışmalar yürütecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x