Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Arazi proje için yetersiz geldi!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği “Bir Çivi Dahi Çakılmadı ” başlıklı haberimize istinaden bir açıklama yaparak söz konusu arazinin projeye uygunluğu için yeterli çapta olmadığını ve ek arazi tahsisi yapılmasının beklendiğini bildirdi.

4.144,283 M2’LİK ALANA DAHA İHTİYAÇ VAR

Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamada söz konusu projenin uygulanabilmesi için mevcut alana ek olarak 4.144,283 m2’lik alana ihtiyaç durulduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:  “İlimiz Yahşihan İlçesi Yenişehir Mahallesi 1955 ada 2 parsel numaralı 56.656,03 m2 yüzölçümlü, mülkiyeti hazineye ait taşınmazın, 11.968,027 m2’lik kısmının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne olan tahsisi kaldırılarak ” Cami ve külliye” yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı adına tahsisi, Maliye Bakanlığının 29.12.2017 tarihli ve 35890 sayılı yazıları ile uygun görülmüştü. Tahsis edilen alanda Diyanet İşleri Başkanlığı teknik elemanlarınca yapılan inceleme sonucunda; tahsis edilen alanın yetersiz olduğu 4.144,283 m2’lik alan tahsisi halinde projenin gerçekleştirilebileceği belirtilmiştir.

Projelendirme için görüşmeler devam ediyor

Bu kapsamda; mülkiyeti hazineye ait olan alan ve yukarıda ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazın 4.144.283 m2 yüzölçümlü kısmının tahsisinin kaldırılarak Diyanet İşleri Başkanlığına ” Cami ve külliye” yapılmak üzere ilave alan tahsisi 09/07/2018 tarihli yazıyla Maliye Bakanlığından istenmiştir. Cami ve külliye yapılacak arsanın tahsis işlemleri henüz tamamlanmamış olmasına rağmen projelendirme çalışmalarının başlatılması için Türkiye Diyanet Vakfı ile görüşmeler devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Mehmet Ali Soyer

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x