Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Projeyle ekonomik kayıp önlenecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” tanıtım toplantısı Kırıkkale Valiliği Makamı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Programda konuşan Vali Haktankaçmaz “Bu tür projelerle Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik kaybını önlemiş olacağız” diye konuştu.

 

CİDDİ KAYIP SÖZ KONUSU

Kırıkkale’de projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden  Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, “ Bu tür projelerle Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik kaybını önlemiş olacağız. Ekonomide bu anlamda çok ciddi bir kayıp söz konusu, yeniden dönüştürülebilecek pek çok ürünü çöpe atıyoruz. Çöpe atmakla bu tür bir kayıp var, bir de onların doğada dönüştürülmesi zor olduğu için çevreyi de kirletiyor, birde onun getirdiği maliyetlere katlanmak zorundayız ” ifadesini kullandı.

 

SIFIR ATIK PROJESİ

Vali Haktankaçmaz’ın konuşmasının ardından Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili sunum yaptı. Toplantı, katılımcıların ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili sorularının cevaplanması ile sona erdi. Toplantıya Vali Haktankaçmaz’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Belediye ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x