Eğitim

Rektör Aslan Hazırlık Sınıfı Öğrencileri İle Buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun düzenlediği oryantasyon ve tanışma programında Fransızca, İngilizce, Arapça ve  Farsça Mütercim ve Tercümanlık Bölümleri ile İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Yahya Kemal Konferans Salonu’nda yapılan programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güvenç Arslan, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Kurnaz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Kurnaz’ın açılış konuşması ile başlayan program,

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güvenç Arslan ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten’in konuşmaları ile devam etti.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güvenç Arslan öğrencilerimize “hoş geldiniz” diyerek eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diledi.

Dünyanın küçülmesiyle birlikte lisan bilmenin de öneminin artmaya başladığını ifade eden İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, “Bir fakültede dil hazırlık eğitimi başlatmak kolay bir süreç değil ama sağ olsun Rektörümüzün de destekleriyle İslami İlimler Fakültesi öğrencilerimiz için Arapça hazırlık eğitimine bu yıl itibariyle başladık. Büyük bir emek verilerek sizlere sunulan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmenizi sizden rica ediyorum. Zaten sizlerle sürekli olarak iletişim halinde olacağız. Hepinize başarılar dilerim” dedi.

Öğrencileri kampüste görmekten duyduğu memnuniyeti belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Kıymetli öğrencilerim hepiniz hoş geldiniz. Üniversitemize ve şehrimize gelerek iyi bir tercih yaptınız. Geçen akademik yılın bitmesiyle birlikte teknik altyapı, eğitim-öğretim anlamında yeni akademik yıl için hazırlıklar yaptık. Üniversitemizde bu yıl itibariyle toplamda 11 yeni bölüm ve program açıldı. Sizler de öğrencilerimiz olarak aramıza katıldınız. Yıl sonunda hazırlık eğitimi gördüğünüz dillerde iyi bir seviyeye ulaşacağınızı umuyorum. Akademik yıl içinde gerek sizlerle gerekse hocalarınızla bir araya gelerek geldiğiniz seviyeyi yakından takip edeceğim. Dönemin ilk gününde dersliklerde, yemekhanelerde, kampüsümüzde siz öğrencilerimizi görmek bizleri çok mutlu ediyor. Sizlerin burada bulunduğunuz süre boyunca bir göreviniz var: o da en iyi şekilde öğrenmektir. Hocalarınıza soru sormaktan çekinmeyin çünkü mezun olduktan sonra böyle bir imkanınız olmayacak. Bu avantajı fırsatınız varken kullanın. Sizlerin öğrenci olarak yurtdışına açılabilmeniz için imkanlar sağlıyoruz. Evet siz bu ülkenin gençlerisiniz ama bölümünüzle ilgili dünya çapında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeniz gerektiği gibi bir ayağınız burada bir ayağınız yurtdışında olacak. Bu sayede hem milletimizin hasletlerini farklı coğrafyalardaki insanlara anlatın hem de mesleki bilgi ve becerilerinizi geliştirin” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektörümüz, “Bu toprakların bir ferdi olmanın bizlere yüklediği bir sorumluluk var. Bizim sorumluluğumuz, devletimizin bizlere sunduğu imkanları en iyi şekilde kullanarak sizler için  en verimli şekilde eğitim-öğretim ortamını hazırlamaktır. Sizlerin ise öğrencilik sorumluluğunuz var. Mezun olduktan sonra aynı bölümlerden mezun olduğunuz kişilerle bir yarışa gireceksiniz. Öne geçebilmek için standart bir öğrenci olmamanız, bir farklılık ortaya koymanız gerekiyor. Bu nedenle 4.00 not ortalaması ile mezun olmaya gayret etmelisiniz. Eğer sadece buraya bakıp şehrimize, ülkemize ve ülkemizin uluslararası alanda hedeflerine bakmıyor, mesleki olarak ne gibi katkılar sağlayabileceğinizi düşünmüyorsanız bir tarafınız eksiktir. Ülkemizin hedeflerinin mutlaka farkında olun. Projeler üretin ve proje çalışmalarına dahil olun. Dünya çapında fark oluşturan ülkelere bakarsanız bu ülkelerin araştırma geliştirme yapan ülkeler olduğunu görürsünüz” dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Aslan, öğrencilerin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu