Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Rüzgar ölçümleri başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Doğrudan Faaliyet Destekleri Programı kapsamında desteklenen “Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi” ile elektrik enerjisi üretimi çalışmaları devam ediyor.

4 NOKTADA ÇALIŞMA

MÜSİAD Kırıkkale Şubesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje kapsamında Kırıkkale’de 7 saha gezilerek lokasyon çalışmalarına başlandı. Proje Koordinatörü Barış Gümüşbaş, yaptığı açıklamada, Kırıkkale’de elektrik enerjisi üretiminin verimli olabileceği 4 nokta olan Denek Dağı, Topal Dede Mevki, Kırıkkale Üniversitesi Yerleşkesi içindeki sırtlar ve Ahılı Tepesinin koordinatlarının alınarak çalışmalara başlandığını belirtti. Birkaç ay sürecek ölçümlerde, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rüzgar Enerjisi Potansiyel Atlası ve ölçüm programlarının yanı sıra uluslararası kuruluşlardan datalar satın alınarak, raporlama yapılacağını ifade eden Gümüşbaş, şunları kaydetti:

‘KENTE DEĞER KATACAK’

“Ahiler Kalkınma Ajansı destekli Kırıkkale Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi’ni yatırıma dönüştürmek için bütün gayreti gösteriyoruz. Yatırımın ekonomik olması için en ince ölçüm detaylara da dikkat edeceğiz. Rüzgar ölçümleri ve enerji potansiyeli, enerji üretim kapasitesinin ortaya çıkmasıyla gerekli mali analizin ardından konsorsiyum ile ulusal ve uluslararası kaynakla projenin yatırıma dönüşmesi için enerji alanında kentimize çok değer katacaktır. Öte yandan proje kapsamında gerçekleşecek ve kentte de bir ilk olacak “Kırıkkale Enerji Zirvesi Çalıştayı” hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu