Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Şekeri azaltılan yiyecekler pişirdiler  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin eTwinning kapsamında hazırladığı Reducing Free Sugar” (Gizli Şekeri Azaltma) eTwinning projesi devam ediyor. Fransa, Avusturya, Türkiye, Polonya olmak üzere 4 ülkenin ortak olduğu proje kapsamında Avusturyalı ortaklar Kırıkkale’ye geldi.

 

BİRLİKTE YEMEK PİŞİRDİLER

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yürütülen “Reducing Free Sugar” (Gizli Şekeri Azaltma) E-Twinning projesi ortaklarından Avusturya öğretmenleri, çalışmaları  yüz yüze yürütmek Türk kültürünü ve mutfağını daha yakından tanımak amacıyla Kırıkkale’ye geldi.  Avusturyalı konuklarla Kırıkkaleli Öğrenciler ve öğretmenler şekeri azaltılmış Türk ve Avusturya yemeklerini beraber pişirdi.

HEDEF SAĞLIKLI DOĞAL TARİFLER ÜRETMEK

Okulun İngilizce öğretmeni Kübra Ersan’ın koordinatörlüğünde başlayan proje, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğretmenleri Filiz Öztürkmen ve Sibel Özçam ile yürütülüyor. Projede, yiyecek ve içeceklerin ihtiva ettiği doğal şeker miktarları, endüstriyel üretimde paketlenmiş ürünlere eklenen gizli şekerlerle karşılaştırılıyor. Sonraki aşamada, aynı ürünleri şeker oranını asgari seviyede tutarak sağlıklı, doğal tarifler üretmek hedefleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x