GündemKırıkkaleManşet

SESİMİZİ DUYUN!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER

ÜÇ ÇOCUKLU ŞAHİN AİLESİNİN MADDİ İMKÂNSIZLIK VE HASTALIK İÇİNDEKİ HAYAT MÜCADELESİ

 

Kırıkkale’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuklu Şahin ailesinin hikâyesi, yürekleri hüzne boğuyor. İlerleyen yaşına rağmen emekli olamayan ve birçok hastalıkla boğuşan baba Bahri Şahin (65), yetkililerin feryadını duymasını ve zor şartlar altında kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

 

2 AYDA BİR 200 TL’LİK YARDIM

Bağlarbaşı Mahallesi, Yüksek İhtisas hastanesi üzeri No: 795/8 adresinde ikamet eden Şahin ailesi maddi imkansızlıklar ve hastalıklarından dolayı zor günler yaşıyor. 3 çocuk babası olan Bahri Şahin(65) Emekli olmak için 3 aylık bir sigorta ihtiyacı olduğunu ve bu sigortayı Kırıkkale Belediyesi’nin yaptığını söyledi. Daha önce Sosyal Yardımlaşmadan iki ayda bir 200 TL’lik bir yardım aldıklarını ve bu yardımın Belediye’nin eksik süreyi tamamlayıp emekli olması için yaptığı sigorta ile kesildiğini belirtti. 200 TL’lik yardımın da kesilmesi ve Yüksek İhtisas hastanesinin yüzde 62 çalışamaz raporu vermesi üzerine Kurula giden rapor kurul tarafından yüzde 60 çalışabilir raporu verildi. Yüzde 60 çalışabilir raporu verilmesi üzerine emekli olamayan Şahin’in Sosyal yardımlaşmadan verilen yardımında kesilmesi üzerine ailesinin geçimini sağlayamadığını belirtti.

 

NEREYE GİTSE ŞANSI GÜLMEDİ

Şeker, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği hastalıkları çalışmasına engel olurken, Kırıkkale Park Bahçeler Müdürlüğünde mevsimlik işçi olarak çalışan Şahin, iş bitiminde 6-7 ay boş kaldığını ve bu zaman zarfında inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalıştı. Çocuklarının okul masraflarını ve ailesini geçindirmeye çalışan baba Bahri Şahin farklı firmalarda temizlik, inşaat gibi işlerde çalıştı. Çalışma süresinde hastalıkları nedeni ile yaz aylarında sıcağın ve güneşin etkisi ile çalışamaz duruma geldiğini belirten şahin, “Şuan hiçbir gelirimiz yok. 24 yaşında oğlum Murat işsiz. O da yine şeker hastası olduğu için çalışamıyor. Nereye girdiyse hastalığının kendilerine sıkıntı yaratacağını ve iş veremeyeceklerini söylediler. En son parkomat işinde çalıştı. Oradan da bir daha çağırmadılar” dedi.

 

SORUNLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Anne Hacer Şahin eşinin emekli olamadığı, oğlunun herhangi bir işe girememesinden dolayı zor günler geçirdiğini belirterek, “Hiçbir gelirimiz yok ne yapacağımızı bilmiyoruz. Küçük kızımız Cansu (14) okula gidecek, okulu evimize çok uzak servis parasını bile verecek gücümüz yok. En azından eşim emekli olup, oğlumda bir işin ucundan tutsa hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Oğlum maddi imkânsızlıklar yüzünden Kırıkkale Üniversitesi MYO Bilgisayar bölümünü bırakmak zorunda kaldı. Açık havada sıcakta çalıştığı zaman ilaçlarını yanında taşıyor, sıcaktan ilaçları bozuluyor. Bu yüzden de çok zor zamanlar geçiriyor. En azından oğlum bir işe girsin istiyorum” dedi.

 

BABA ŞAHİN, YETKİLİLERE SESLENDİ

Her geçen gün sıkıntıları artan aileye duyarlı vatandaşlardan da yardım geliyor. Evlerinin bakımsız olması ve eşyalarının yetersiz olması da sıkıntılarını artırıyor. Yetkililere seslenen baba Şahin, “Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle de şehrimizin ileri gelenleri, yetkililerinin sesimizi duymasını istiyorum. Bizler ailecek çok zor günler yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zor durumdan bizleri çekip çıkartsınlar” ifadesiyle yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Haber Foto Halil Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x