EğitimGündemKırıkkaleManşet

Sulakyurt’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

 

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Yunus Emre Vural, 18 Mart tarihinin aslında şehitlerimizi anmanın yanı sıra zaferlerin de kazanıldığı bir tarih olduğunu söyledi. Şer güçlerin bin yıldır Türk milletinin üzerine türlü türlü oyunlarla geldiklerini hatırlatan Vural, “Kimi zaman topları ile, kimi zaman tüfekleri ile, kimi zaman da hile ve desiselerle milletimize tuzaklar kurmaya çalışan güçler ve zihniyetler ne yaptılarsa başaramadılar ve başaramayacaklar da. Şu anda da sınır ötesinde operasyonlarımız devam ediyor ve Rabbimize hamd olsun ki, birinden daha alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ÜZÜM HOŞAFI VE BUĞDAY ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın da, Çanakkale Zaferi’nin Türk topraklarını işgal etmek ve Türk milletini yok etmek için harekete geçen, dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan bir zafer olduğunu, bu zaferi kazanmak için aziz şehitlerin canlarını feda ettiklerini söyledi. Programda, öğrenciler tarafından şiirler okunmasının yanı sıra Çanakkale Zaferi temalı tiyatro ve oratoryo gösterileri yapıldı. Programa, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Behlül Erman, okul müdürleri, kurum yöneticileri, öğretmen ve örenciler, şehit ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Duygusal anların da yaşandığı program, katılımcılara üzüm hoşafı ve buğday çorbası ikram edilmesinin ardından son buldu.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x