Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinManşet

Sulu mağara turizme açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin’de yer alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen Sulu Mağara turizme açıldı. Keskin Kaymakamlığı’nın yoğun çabaları sonuç verdi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Keskin Sulu Mağara nihayet turizme açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen ve heyecanla turizme açılması beklenen Sulu Mağara’nın vatandaşlarca ziyaret edilmesine başlandı. Edinilen bilgiye göre vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmadığı öğrenildi. Sulu Mağara’nın çeşitli hastalıklara da iyi geldiği daha önce yapılan araştırmalarla sabitlenmişti. Sulu Mağara’nın çeşitli turizm faaliyetlerine dahil edilmesi ve tanıtımının yapılması Keskin İlçesi için hayati önem taşıyor.

SULU MAĞARA NE-NEREDE?

Mağara Kırıkkale ili, Keskin ilçesi, Arzu Bayırı mevkiinde yer almaktadır. Yatay olarak gelişmiş, yarı doğal-yarı yapay, düden konumlu fosil bir mağaradır. Büyük bir bölümü maden ocağı olarak açılan Sulu Mağara’nın doğal bölümü birbirine bağlı üç kattan meydana gelen Pliyosen rölyef sistemine aittir. Toplam uzunluğu 285 m’dir. Üç kattan oluşan yapay galerilerde kurşun işletmesi yapılmıştır. Gerek doğal gerekse yapay bölümleri birbirine bağlayan dar geçitler Erken Hıristiyanlık döneminde yapılmış taş duvarlarla örtülüdür. Hidrolojik olarak vadoz zonda yer alan Sulu Mağara yağışlı dönemlerde tavandan damlayan sular dışında bütünüyle kurudur. Bu suları toplamak için eski dönemlerde derinliği 2 m’yi bulan havuzlar yapılmıştır. Mağara kuru ve sıcak bir havaya sahiptir. Mağara turizm amaçlı değerlendirilebilir. Kırıkkale Valiliği, Keskin Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi’nce yapım işi ve çevre düzenlenmesi yapılarak ziyarete hazır hale getirilmiştir. Sulu Mağara’nın Ören yeri statüsüne alındı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
LÜTFİ ARMAN
LÜTFİ ARMAN
20 Kasım 2013 11:47

BARYAM, ın icraatıı !!!! allah akıl fikir versin ne deyim…

bozlak71
bozlak71
19 Kasım 2013 22:56

keskinimize hayırlı olsun, inşallah tanıtımı iyi yapılır..

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu